Çınar ağacı çayhane olarak hizmet veriyor

Azerbaycan'ın Ağdaş ilçesi yakınlarında bulunan bir dinlenme tesisindeki asırlık çınar ağacı, çayhane olarak hizmet veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Çınar ağacı çayhane olarak hizmet veriyor

Azerbaycan'ın Ağdaş ilçesi yakınlarında bulunan bir dinlenme tesisindeki asırlık çınar ağacı, çayhane olarak hizmet veriyor. Yaşı konusunda çeşitli rivayetlerin olduğu bildirilen dev gövdeli çınar ağacı yakınındaki tesislerde mola veren sürücülerin ve yolcuların ilgi odağı oluyor. Yolcular yaz- kış çınarın kovuğundaki sıcaklığın aynı olduğunu ifade ederek ağacın kovuğunda çay içmeyi bir ayrıcalık olarak gördüklerini ifade ediyorlar.
Basına açıklamala da bulunan Ahmet Mehherremov(74) söz konusu çınarın bölge insanı için anlamının çok büyük olduğunu söyledi. Çınarı depo, mağaza ve şimdi de çayhane olarak gördüğünü belirten Mehherremov çınarı gören herkesin mutlaka yanında mola vermeye çalıştığını ifade etti.
İçerisi aydınlatılan ve tavanında açılan bir menfez yardımıyla havalanması sağlanan ağaç kovuğu konforuyla da dikkat çekiyor. Misafirlerin rahat bir şekilde oturabilmeleri adına tabureler yerleştirilen ağaç kovuğunun iç yüzeyi de hasırlarla kaplanmış.
Çınar ağacının kovuğunda misafirlere yeni demlenmiş limonlu çay kırtlama şeker veya birbirinden lezzetli reçelle birlikte ikram ediliyor.
CİHAN

Yorumlar