Çin fuarı 'China Homelife' TÜYAP'ta başladı

Türkiye’de ilk kez Çin mallarını tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘China Homelife’ fuarlar serisi TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Fuara katılan vatandaşlar fiyat ve kaliteden memnun kaldıklarını, ancak tercüman sıkıntısı...

Google Haberlere Abone ol
Çin fuarı 'China Homelife' TÜYAP'ta başladı

Türkiye’de ilk kez Çin mallarını tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘China Homelife’ fuarlar serisi TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Fuara katılan vatandaşlar fiyat ve kaliteden memnun kaldıklarını, ancak tercüman sıkıntısı nedeniyle Çinlilerle anlaşmakta sorun yaşadıklarını söyledi.

Türkiye’de ilk kez Çin mallarını tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘China Homelife’ fuarlar serisi TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Fuarda; ev tekstilinden, mobilyaya, inşaat malzemelerinden hediyelik eşyaya kadar birçok ürünü görmek mümkün. 5-8 Haziran tarihleri arasında sürecek olan fuarın açılışına; Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaduman, Çin Ticaret Müsteşarı Zhu Guang Yao, Çin Ticaret Ateşesi Li Jiang ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaduman Türkiye’de ilk kez gerçekleşen fuara İstanbul’da ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Karaduman, “Fuarımız Türk Çin işbirliğiyle yapıldı ağırlıklı olarak tekstil, elektronik, aydınlatma, mobilya gibi değişik kollarını burada görebilmek mümkün.” diye konuştu.

Fuarın Türkiye ve Çin arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine fayda sağlayacağına inandığını belirten Çin Ticaret Müsteşarı Zhu Guang Yao ise, “Türkiye’de gerçekleşen ilk fuarımız. Biz genelde Türkiye’de yapılan fuarlara katılıyorduk ancak bu sefer kendi mallarımızı göstermek amacıyla Türkiye’ye geldik.” ifadelerini kullandı.

Fuarı gezmeye gelen vatandaşlar, fiyattan ve kaliteden memnun olduğunu ancak Çinlilerle anlaşmakta güçlük çektiklerini belirtti. Mehmet Sefa Evcan, “Fiyatlar çok güzel fuara geldiğimize değdiğini düşünüyorum. Ürünlere bakıyoruz ama tercüman olmadığından anlaşmakta güçlük çekiyoruz. Tercüman sıkıntısı var. Ürünü beğeniyoruz pazarlık yapmak istiyoruz ama bir türlü anlaşamıyoruz.” dedi.

Fuarda kendilerine yarayacak çok sayıda ürünün olduğunu belirten vatandaş ise, tercüman sıkıntısından dolayı anlaşamadıklarını ve alışveriş yapamadıklarını söyledi.

Çinlilerin fiyatının uygun olduğunu kaydeden Erdal Ertan ise şunları kaydetti: “Önceki yıllara göre kaliteyi daha gelişmiş buldum. Ev tekstili, hediyelik eşya tüm ürünlere bakmaya çalışıyorum. Fiyatlar Türkiye’den daha ucuz. Fiyatına göre kalitesinin de iyi olduğunu düşünüyorum.”

CİHAN

Yorumlar