“Çin farklı bahanelerle Uygur Türklerine yönelik katliam yapıyor”

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği, Doğu Türkistan’ın Kaşgar eyaletinde 14 Uygur Türk'ünün öldürülmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
“Çin farklı bahanelerle Uygur Türklerine yönelik katliam yapıyor”

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği, Doğu Türkistan’ın Kaşgar eyaletinde 14 Uygur Türk'ünün öldürülmesine tepki gösterdi. Çin’in farklı bahanelerle Uygur Türklerine yönelik katliam uygulandığını dile getiren Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği, dünyanın bu vahşete sessiz kalmamasını istedi.

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği Başkanı Mehmet Nilkalı, Çin tarafından kasıtlı olarak çıkartılan olayların genellikle Doğu Türkistan'da olmasına dikkat çekti. Çin’in farklı bahaneler üretilerek, Uygur halkına uyguladığı şiddet ve işkencenin her geçen gün arttığını belirten Nilkalı, en son Doğu Türkistan’ın Kaşgar şehrinde 14 Uygur gencinin Çin polisi tarafından vurularak öldürüldüğünü ifade etti.

Nilkalı, “Son günlerde Çin tarafından Doğu Türkistan’da farklı olaylar çıkartılıyor. Karakola saldırı, patlayıcı madde taşıdığı gibi ipe sapa gelmez bahanelerle Uygur Türklerini suçlayıp kurşuna diziyorlar. Doğu Türkistan yıllardır Çinlilerin zulmü ve işkencesi altında. Dünya adeta bu işkenceleri ve var olma mücadelesi veren Müslüman Türkleri görmezden geliyor. Suriye, Mısır gibi ülkelerde en ufak olaylar dünyada yer bulurken, nüfusu 35 milyon olan Uygur Türklerinin haykırışı duymazdan geliniyor. Dünya artık Çin’in suçu sadece bağımsızlık istemek olan Uygur Türklerinin sesini duymak zorunda. Yapılan işkenceleri 3 maymunu oynayarak görmezden gelmemeli.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar