Çileli anneler: Bize en güzel hediye Kimse Yok Mu Derneği’nin varlığı

Hayatın zorluklarını çekerken Kimse Yok Mu'nun uzattığı el sayesinde hayata tutunan anneler, bazılarının kendilerini sadece Anneler Günü’nde hatırladığını Kimse Yok Mu’nun ise her gün anneler günü edasıyla kapılarını çaldıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Çileli anneler: Bize en güzel hediye Kimse Yok Mu Derneği’nin varlığı

Hayatın zorluklarını çekerken Kimse Yok Mu'nun uzattığı el sayesinde hayata tutunan anneler, bazılarının kendilerini sadece Anneler Günü’nde hatırladığını Kimse Yok Mu’nun ise her gün anneler günü edasıyla kapılarını çaldıklarını söyledi.

    İhtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunan Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi'nin el uzattığı anneler, Anneler Günü'nde gönüllüler ve hayırseverlere teşekkür ediyor. Derneğin yardım eli sayesinde kendilerinin hayata tutunduğunu kaydeden anneler, çektikleri sıkıntıların aldıkları yardımla unutulduğunu belirtiyor.

    "NE KADAR DUA ETSEM AZDIR"

    Samsun'da ve dünyanın 110 ülkesinde ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunan Kimse Yok Mu Derneği gönüllü ve hayırseverleri, Anneler Günü'nde annelerin hayır duasını aldı. Bu annelerden bir tanesi kanser hastası eşi ve 2 çocuğuna zor şartlarda bakan İlknur Yalçın, 6 yıldır eşinin hastalığıyla tek başına mücadele ediyor. Anne Yalçın, aynı zamanda 5 ve 14 yaşlarındaki çocuklarını bir geliri olmadan yardımlarla okutmaya çalışıyor. Dernekten aldığı yardımların kendisine maddi ve manevi güç verdiğini söyleyen Yalçın, "Beni Kardeş Aile Projesi'ne dahil ettiler, yardımsever ailem her türlü ihtiyacımı karşılıyor. Eşim hastalığının tedavisi için Ankara'ya gidip geliyor. Eşime Kimse Yok Mu'nun yardımları sayesinde bakıyorum. Ne kadar dua etsem azdır, Allah hepsinden razı olsun." dedi.

    "DERNEĞE YAPILAN YARDIMLAR YERİNE ULAŞIYOR"

    Kimse Yok Mu Derneği'nin zor zamanda kaldığında hep kendisine destek olduğunu söyleyen anne İlknur Yalçın, "Çocuklarımın tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Eşime de destek olunuyor. Aradığımız zaman gelip, ihtiyaçlarımız karşılıyorlar. İnsanın eşinin evinin direğinin hasta olması bizi üzüyor, zor ama zorda kaldığımız için yanımızdasınız. En çaresiz olduğumuz anda mevlam sizleri çıkardı karşımıza. Varlıklı olan kişiler derneğimize yardım etsinler, hepsi gerçekten yerine ulaşıyor. Ulaşmıyor diyenler gelip kendileri de görebilir. Kıyafetlerimizi yazlık, kışlık 6 ayda bir veriyorlar. Gıdamızı eksik etmiyorlar. Anne olarak ailemin yanındaysam bu Kimse Yok Mu'nun sayesinde dedir. Bazıları gelip sadece bugün ‘Anneler Günü’ diyerek yılda bir kez hatırımızı soruyor. Ama Kimse Yok Mu her gün arayıp soruyor. Bence benim gibi zor durumda kalmış annelere en güzel hediye Kimse Yok Mu Derneği’nin varlığıdır. Kuranlardan ve yardım edenlerden Allah razı olsun." diye konuştu.

    ANNELER GÜZELDİR EVLATLAR TATLI

    Eşinden ayrı olan ve 16 yaşındaki çocuğu da geçirdiği kaza sonucu sakat kalan Süreyya Kıray da, hayatın tüm zorluklarını yaşarak gördüğünü belirterek "Tren kazası sonucu çocuğum 2 yıldır sakat bir halde yaşıyor. İlk günler, 'Anne bir dükkandan mankenlerin ayağını getir de, arkadaşlarım ayağımın olmadığını anlamasınlar' derdi. İnanın çok zor bir duygu. Tek başıma çocuğumun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum." dedi. Kimse Yok Mu'nun hayatında ayrı bir yeri olduğunu ifade eden anne Kıray, "Oradaki gönüllülerimiz ve hayırseverlerin sayesinde borçlarım ödeniyor, evime gıda kolilerim giriyor. Kimse Yok Mu sayesinde Anneler Günümüz buruk geçmiyor. " şeklinde konuştu. Annelere de, "Tüm anneler güzeldir ama evlatlar daha tatlı" diye seslenen Kıray, Allah'ın kimseye çekemeyeceği yükü vermediğini söylüyor.

    Kimse Yok Mu Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş da, derneğin imkanları doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere el uzatmaya devam edeceğini belirterek tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı. CİHAN

Yorumlar