'Çıldır Altın At II. Uluslararası Kış Şöleni'ni 8 Şubat'ta düzenlenecek

'Işığa Karışın' sloganıyla kurulan ve bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ardahan Üniversitesi (ARÜ), sporun ve sporcunun yanında yer almaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
'Çıldır Altın At II. Uluslararası Kış Şöleni'ni 8 Şubat'ta düzenlenecek

'Işığa Karışın' sloganıyla kurulan ve bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ardahan Üniversitesi (ARÜ), sporun ve sporcunun yanında yer almaya devam ediyor. Son olarak ARÜ, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (TGSDF), Ardahan Valiliği, Ardahan Belediyesi, Çıldır Kaymakamlığı, Çıldır Belediyesi ve Âşık Şenlik Belediyesi işbirliği ile birlikte, 'Çıldır Altın At II. Uluslararası Kış Şöleni'ni düzenleyecek.

8 Şubat 2014 Cumartesi Günü, ARÜ Çıldır Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Tesisleri mevkiinde gerçekleştirilecek programa Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, TGSDF Yönetim Kurulu Üyeleri, Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç, Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Âşık Şenlik Belediye Başkanı Mülazim Karaçay ile çok sayıda sporsever, basın mensubu ve vatandaş katılacak.

123 km2 yüzölçümü alanıyla Doğu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü olan ve kış mevsiminde yüzeyinin tamamı donan Çıldır Gölü üzerinde saat 10.30’da başlayacak olan programda Atlı Kızak, Dört Nal, Rahvan/Yorga, Cirit ve Atlı Okçuluk kategorilerinde yarışmalar düzenlenecek. Yarışmalarda dereceye giren katılımcı ve sporculara çeşitli ödüller ve hediyeler verilecek. Ayrıca program çerçevesinde Kafkas Halk Oyunları Gösterisi, Karda Güreş Gösterisi ve Âşıklar Şöleni gibi birbirinden renkli etkinliklere gerçekleştirilecek. CİHAN

Yorumlar