Çıkarılan kiracılar, gasp etmek istedikleri ev sahibini öldürdü

Üsküdar’da, evden çıkardığı iki kiracısı tarafından gasp edilmek istenen 89 yaşındaki Şadıman Polat, başına aldığı darbeler sonucu ağır yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Çıkarılan kiracılar, gasp etmek istedikleri ev sahibini öldürdü

Üsküdar’da, evden çıkardığı iki kiracısı tarafından gasp edilmek istenen 89 yaşındaki Şadıman Polat, başına aldığı darbeler sonucu ağır yaralandı. Yaşlı adam, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayet zanlıları ise, yaşlı adamın evinde saklandıkları bazaların altında polis ekiplerince yakalandı.

Olay, dün 23.00 sıralarında Valide Atik Mahallesi Çavuşdere Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanın 3. katında meydana geldi. İddiaya göre; sahibi olduğu apartmanın 3. katında yalnız yaşayan Şadıman Polat (89), binanın giriş katında kiracı olarak oturan ve ismi öğrenilemeyen iki kardeşi evden çıkmaları yönünde uyardı. Ev sahibinin uyarılarını dikkate almayan kiracı kardeşler, aylarca kira vermeden dairede oturmaya devam etti. İki şüpheliyi evden çıkmaları için ikna edemeyen Polat, şahıslara yaklaşık 3 bin lira vererek evi boşaltmalarını söyledi.

Parayı almalarına rağmen evi yine boşaltmayan kiracılar, birkaç hafta sonra yalnız yaşayan Polat’ın bulunduğu daireye çıktı. Kapıyı açan yaşlı adamı gasp etmek isteyen iki şahıs, Polat’a saldırdı. Başına aldığı darbelerle yere yığılan yaşlı adam, ağır yaralandı. Gürültü üzerine Polat'ın evine çıkan apartman sakinlerini gören şüpheliler, evde bulunan bazaların altına saklandı. Apartman sakinleri, yerde kanlar içerisinde yatan yaşlı adamı görerek durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Sağlık ekipleri, olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Polat'ı Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak başına aldığı darbelerle ağır yaralanan Polat, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Polis ekipleri, olayın yaşandığı dairede yaptıkları arama sonucu iki şüpheliyi saklandıkları bazaların altından çıkartarak gözaltına aldı. Olay yerinde inceleme yapan polis, delil topladı.

OĞLU: BABAMI ÖLDÜRENLERİN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM

Babasının kiracıları tarafından gasp edilmek istendiğini söyleyen Erkan Polat, “Bu tip insanların toplumda yaşamaları, toplumdan beslenmeleri herhalde adaletin ve hukukun gözünden kaçmaması lazım. Eğer kaçarsa insanların ve toplumun hukuka güveni kalmaz. İnsanları hem bedava dükkanın da yatırıp hem de çıkması için para veren 89 yaşındaki bir insanı hunharca evine girip katleden bu insanların büyük bir ihtimalle en büyük cezaya çarptırılması gerekir. Bizim eski kiracımızdı tanıyorum. Yani bir tanesini tanıyorum öbürünü tanımıyorum da. Bir tanesi bizim eski kiracımızın oğluydu. Beraber kalıyorlardı. Çok büyük vukuatlar da yaptılar zaten burada. Ve çıkarmak istiyordu zaten babam. Bunu defalarca bize söyledi ama bizim de başımızın belaya girmesini istemiyordu. Ama biz de tabi başımızın belaya girmesini istemiyorduk. Onun için pek fazlada yanaşmadık. Yanaşmadığımız için de kendi usulüyle çözdü. Para vererek çıkardı. Para vermesine rağmen bunlar herhalde paranın kokusunu alıp o ihtiyar insanın kapısına dayanıp zorla içeri girip ve son vuruşu yaparak babamı öldürdüler. Bunların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum." diye konuştu.

Erkan Polat, şahısların gasp amacıyla eve geldiğini öne sürerek, "Planlı bir şekilde babamı bekliyorlar. Planlı bir şekilde içeri giriyorlar. Planlarını artık ölüm noktasına varıncaya kadar uyguluyorlar. Bu ilktir. Evveliyatı kiracı olmaları. Bedava oturmaları ve çıkarken de babamın kendi yöntemiyle onlara verdikleri 3 bin liranın onlara tatlı gelmesi. Yani 'devamını da alabiliriz, yalnız yaşıyor bu adam yalnız yaşadığından faydalanalım' gibi düşünceyle büyük bir ihtimalle geldiler, içeri girdiler ve bu işi tezgahlayarak, planlayarak bu işi yaptılar.” ifadelerini kullandı.

'CİNAYET ZANLILARI, BAZANIN ALTINA SAKLANMIŞ'

Cinayet zanlılarının olayın hemen ardından komşuların geldiğini fark ederek evdeki bazaların altına saklandığını söyleyen Erkan Polat, "Şahıslar bazaların altında yakalandı. İkisi de kendilerini bazaya kilitlemiş ve aşağıdan da o kadar sıkı tutmuşlar ki polisler zor açmış bazaları. Zaten ben geldiğimde de memurlara sordum; nerede dedim bu arkadaşlar? Babam çünkü yerde yatıyordu, sağlık ekibi kalp masajı yapıyordu. Yani nabız yoktu, kalp masajıyla hayata döndürmeye çalışıyorlardı. Ufak bir nabız aldılar ondan sonra da zaten hastaneye acile kaldırdık, acilde de bir yarım saat falan uğraştılar fakat geri dönmedi.” diye konuştu.

Gözaltına alınan cinayet zanlıları Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. CİHAN

Yorumlar