Cihan'ın haberi ses getirdi, Uludağ’daki cami sıcak suya kavuştu

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Uludağ’da, sular donduğu için günübirlik ziyaretçilerin karlar üzerinde abdest almak zorunda kaldığı camide su sorunu çözüldü.

Google Haberlere Abone ol
Cihan'ın haberi ses getirdi, Uludağ’daki cami sıcak suya kavuştu

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Uludağ’da, sular donduğu için günübirlik ziyaretçilerin karlar üzerinde abdest almak zorunda kaldığı camide su sorunu çözüldü. Caminin abdesthane, lavabo ve tuvaletlerine sıcak su bağlandı.

    Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) geçtiğimiz günlerde “Yıllardır tedbir alınmadı, Uludağ’da karla abdeste devam” başlığıyla duyurduğu haberin ardından harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar II. Bölge Müdürlüğü ekipleri, bakım ve onarım çalışması başlattı.

    ABDESTHANE VE TUVALETLERE SICAK SU BAĞLANDI

    Özellikle kayak sezonunun başladığı kış döneminde günübirlik kullanım için yoğun ziyaretçi alan Uludağ Milli Parkı Oteller Bölgesi'nde iyileştirme çalışmaları kısa sürede tamamlandı. Oteller Bölgesi'nde bulunan Hacı Mehmet Yazıcı Camii’nde yapılan çalışmalar neticesinde, tuvaletler ve abdesthane yenilendi. Kurulan şofbenle, günün her saatinde sıcak su imkanı ziyaretçilere sunuldu.

    Caminin giriş kısmında yer alan tuvaletler ve abdesthane girişi, yan tarafına alındı. Ayrıca, her yönden rahatlıkla görülebilecek yönlendirme tabelaları yerleştirildi. Hacı Mehmet Yazıcı Camii'nde bulunan tuvaletler ve abdesthanenin bakım ve temizliği ise düzenli olarak yapılmak üzere Milli Park personeline verildi.

    Yetkililer, 2011 yılında onaylanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli “Koruma Amaçlı İmar Planı”nın açılan bir dava neticesinde yürütmesinin durdurulmasına karar verilmesi nedeniyle bölgede kalıcı bir tesis yapılamadığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar