CİHANDER, eğitim gönüllülerinin ailelerini iftarda buluşturdu

Bezm-i Cihan Eğitim ve Kültürlerarası Dayanışma Derneği (CİHANDER), dünyanın dört bir yanındaki Türk okullarında eğitim veren öğretmenlerin aileleri ile Konya’daki yabancı öğrencileri iftarda buluşturdu. Yaklaşık 40 aile ve çok sayıda...

Google Haberlere Abone ol
CİHANDER, eğitim gönüllülerinin ailelerini iftarda buluşturdu

Bezm-i Cihan Eğitim ve Kültürlerarası Dayanışma Derneği (CİHANDER), dünyanın dört bir yanındaki Türk okullarında eğitim veren öğretmenlerin aileleri ile Konya’daki yabancı öğrencileri iftarda buluşturdu. Yaklaşık 40 aile ve çok sayıda öğrenci düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

    CİHANDER Başkanı Mehmet Bayram, yeni kurulan derneğin, eğitim amacıyla yurt dışından gelen yabancı öğrencilerin Konya’ya adaptasyonunu sağlamak için faaliyet gösterdiklerini söyledi. Bayram, Konya’dan çok sayıda öğretmenin yurt dışındaki Türk okullarında hizmet verdiğini ve Ramazan ayını ailelerinden uzak bir şekilde geçirdiklerine değindi. Mehmet Bayram, "Kendi evlatlarıyla iftar yapamamanın ailelerin burukluğunu biz bir nebze de olsa telafi etmek istedik. Bu amaçla Türkiye’de eğitim gören muhacir öğrencilerle, bu öğrencilerin ülkemize gelmesine vesile olan gurbetteki öğretmenlerin ailelerini bir araya getirdik." dedi.

    Dernek Başkanı Bayram, Türk okullarında hizmet veren öğretmenlerin, bulundukları ülkelerde devlet erkanının takdirini ve hüsnü kabulünü gördüğünü vurgulayarak öğretmenlere ve ailelerine verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar