Cihan Medya Haber Dergisi’nin yeni sayısı çıktı

Medya dünyasının nabzını tutan Cihan Medya Haber Dergisi'nin Mart-Nisan sayısı yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Cihan Medya Haber Dergisi’nin yeni sayısı çıktı

Medya dünyasının nabzını tutan Cihan Medya Haber Dergisi'nin Mart-Nisan sayısı yayınlandı. Kapak dosyasını Gazeteci Yazar Yavuz Semerci ile yapılan röportajın oluşturduğu dergi, bu sayısıyla da okurlarına zengin içerik sunuyor.

İki ayda bir yayınlanan Cihan Medya Haber Dergisi'nin yeni sayısı raflardaki yerini aldı. Gazetelerden televizyonlara, dergilerden internet medyasına kadar her mecradan, sektöre dair geniş haberlerin yer aldığı derginin bu sayısında da doyurucu haber ve söyleşiler yer alıyor. 57'nci kez okurlarıyla buluşan dergi, yerelden ulusala kadar medya dünyasından geniş çerçevede haberler sunuyor.

ZENGİN İÇERİK

Dergi'nin bu sayısında, 17 Aralık'tan sonra yaşanan gelişmelerin medyaya yansıyan boyutları çeşitli çalışmalarda ele alınırken, medya sektörünü ilgilendiren haber ve incelemelere yer veriliyor. Kapak dosyasında ekonomi yazarı Yavuz Semerci, 17 Aralık sürecinde yaşananları değerlendirdiği söyleşide, gazetecilik mesleğinin Türkiye'deki durumuna dair tespitlerde bulunuyor; eleştiriye yönelik olumsuz bakışı işaret ediyor. Gazeteciler Derya Sazak ve Rıdvan Akar, gerek medyaya yönelik baskıları gerekse gündemdeki diğer konuları değerlendiriyor. Sazak, iktidarın medyayı esir aldığını söylerken, Rıdvan Akar, medyaya yönelik baskılarla ilgili olarak 12 Eylül'deki baskılarla günümüz arasında bir fark olmadığını belirtiyor. Gazeteci yazar Prihan Mağden de Gezi olaylarından 17 Aralık sürecine, son zamanların güncel konularına dair tespitlerde bulunuyor. Türkiye'de yıllarca, mücadele edilecek komünist, kürt, dindar gibi canavarlar üretildiğini ifade edip, Başbakan Erdoğan'ın da bu geleneği devam ettirdiğini, bu yüzden kendisini 'kandırılmış' hissettiğini vurguluyor. Mağden ayrıca medyadan kendi yazı hayatına kadar geniş çerçevede açıklamalarda bulunuyor.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Belkıs Ulusoy Nalcıoğlu, "Osmanlı'da Muhalif Basının Doğuşu" isimli çalışmasında basın tarihimizden ilginç bilgiler veriyor. Dergide ayrıca ekranların kadın spikerleri Derya Oruçoğlu ve Simge Fıstıkoğlu ile söyleşiler, diğer haber ve incelemeler de yer alıyor.

Dijital medyaya da ayna tutan Cihan Medya Haber Dergisi'nin bu sayısında, rotahaber.com haber sitesi konuk ediliyor. Sitenin sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, site hakkında bilgiler verirken 17 Aralık sürecinde gündeme gelen 'havuz medyası', yeni internet yasası, Kabataş iddialarıyla ilgili medyanın tutumu gibi konuları değerlendiriyor; sürecin internet medyasına yansımalarını anlatıyor.

Bahsi geçen haberler ve daha fazlasını Cihan Medya Haber Dergisi’nin son sayısında okuyabilirsiniz. Aboneliğin yanı sıra tüm NT mağazaları ile seçkin Yaysat bayilerinde satışa sunulan dergiye, Turkcell Dergilik'in dijital raflarından da erişilebiliyor. CİHAN

Yorumlar