Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün Gaziantep’te, valiliği ve Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret edecek.

Google Haberlere Abone ol
Cihan Haber Ajansı Gündemi


-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün Gaziantep’te, valiliği ve Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret edecek. Ulu Cami'de Cuma Namazını kılacak olan Gül, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ni de ziyaret edecek. (09.00-10.45-12.00-13.15-Gaziantep)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3 gün sürecek Trakya gezisine Kırklareli’den başlayacak. Erdoğan, il merkezindeki toplu açılış törenini ardından, Pınarhisar ve Lüleburgaz ilçelerindeki açılış törenlerine katılacak. Başbakan Erdoğan daha sonra partisinin Tekirdağ il teşkilatının düzenlediği yemeğe iştirak edecek. ( 11.30-13.00-15.00-18.30-Kırklareli-Tekirdağ)

POLİTİKA
-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi ve heyetini Dışişleri konutunda kabul edecek.  (15.00-Ankara)

-BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Silivri’de görülecek KCK basın davasını takip edecek. (11.00 - İstanbul)

DÜNYA

-Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, ülkenin ilk siyah cumhurbaşkanı 95 yaşındaki Nelson Mandela'nın hayatını kaybettiğini duyurdu. Gelişmeler takip ediliyor. ( Johannesburg )

- KKTC'de bazı siyasi parti, sendika ve örgütler; Kıbrıs Türk Hava Yolları eski binası önünde toplanıp KKTC meclisi ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ne yürüyerek eylem yapacak. ( Lefkoşa )

-Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Afrikalı liderlerin katıldığı barış zirvesine ev sahipliği yapacak. ( Paris )

-Ukrayna Hükümeti’nin Avrupa Birliği (AB) ile ortaklık anlaşması sürecini askıya almasına karşı çıkan eylemcilerin hükümet binalarını işgali sürüyor. Gelişmeler takip ediliyor. ( Kiev )

-Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Hristiyan ve Müslüman gruplar arasında çıkan çatışmalarda ölü sayısı 105'e çıktı. Şiddet olayları takip ediliyor.

GÜNCEL

-Vefat eden eski bakan Mehmet Gölhan için TBMM’de tören düzenlenecek. (11.00-Ankara)

EKONOMİ

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında, 2014 yılı asgari ücretinin tespit edileceği, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı Bakanlıkta yapılacak. (10.00-Ankara)

-Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) Sheraton Otel’deki 25. olağan genel kurul toplantısına katılacak. (16.30-Ankara)

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ‘Yoksulluk çalışması 2012’ bültenini paylaşacak. TÜİK, 2013 yılı Temmuz-Eylül aylarını kapsayan 3. çeyrek ‘inşaat işgücü girdi’ verilerini paylaşacak. (10.00-Ankara)

-Hazine Müsteşarlığı, 2013 yılı Kasım ayı ‘hazine nakit gerçekleşmelerini açıklayacak. (17.30-Ankara)

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında, FATİH Projesi kapsamında, 41 bin 996 adet okulda 347 bin 365 adet sınıfta etkileşimli tahta kurulumu ve A3/A4 çok fonksiyonlu yazıcı istekli firmalar ile fiyat görüşmeleri yapılacak. (14.00-Ankara)

SPOR

Spor Toto Süper Lig’de bugün Galatasaray-Elazığspor maçı oynanacak (20.00-İstanbul)

-FIFA 2014 Dünya Kupası’nda gruplar bugün belli olacak.

-Ziraat Türkiye Kupası’nda kuralar çekilecek.

-Takımların hafta sonunda oynayacağı yönelik çalışmaları takip edilecek.

CİHAN

Yorumlar