Cihan duyurdu, yokluktan okula gidemeyen İrem için Türkiye seferber oldu

Kayseri'de ekonomik sıkıntılar nedeniyle okula gidemeyen 7 yaşındaki İrem Güner ve ailesi için, Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte hayırseverler seferber oldu.

Google Haberlere Abone ol
Cihan duyurdu, yokluktan okula gidemeyen İrem için Türkiye seferber oldu

Kayseri'de ekonomik sıkıntılar nedeniyle okula gidemeyen 7 yaşındaki İrem Güner ve ailesi için, Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte hayırseverler seferber oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İrem'in okula devam etmesi için gerekli tedbirleri alırken, Kimse Yok Mu'da ailenin gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra babaya iş buldu. Güner ailesinin hasta olan 3 aylık ferdine ise gribal enfeksiyon teşhisi konularak hastane de tedavi altına alındı.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) dün Kayseri merkezde yoklukla mücadele eden Güner ailesinin dramını Türkiye'ye duyurdu. Haber bugün ulusal medya ile birlikte internet sitelerinde genişçe yer aldı. Ailenin 7 yaşındaki ferdi İrem Güner'in, çantası, ayakkabısı ve pantolonu olmadığı için okula gidemediğini vurgulayan yakarışına Türkiye ses verdi. Bugün aileye ulaşan Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi ihtiyaçlarını tek tek tespit etti. Ailenin yüksek ateş şikayeti bulunan 3 aylık ferdi ise hastaneye götürüldü. Gribal enfeksiyon teşhisi konulan çocuğun bir hafta hastanede yatarak tedavisi göreceği öğrenildi. Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman, İrem’in eğitimle ilgili bütün ihtiyaçlarını karşılayacaklarını, derneğin yönetiminde bulunan bir üyelerinin de işsiz babaya iş imkanı sağlayacağını anlattı.

Haber üzerine harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü de, İrem’in ailesi ile ilgili çalışma başlattı. İl müdürlüğü yetkilileri İrem'in eğitiminin aksamaması için aileyle irtibat halinde olunacağını bildirildi.

Anne Ceylan Güner, yarıyıl tatiline girmeden önce bir başka okulda eğitim gören İrem’i, Alpaslan İlköğretim Okulu'na nakil yaptırdıklarını belirterek, "İrem eski okulunda maddi imkansızlıklar ve ihtiyaçlarının karşılayamadığımızdan dolayı gidemedi. Sürekli ağladı. Devamsızlığı o nedenle fazlaydı. Yarıyıl tatilinde okulunu değiştirdik. Belki burada okuluna devam edeceğini düşündük. Ancak ihtiyaçlarını karşılayamadığımız için buraya da gidemedi. Devamsızlığı var. Ama artık okula gitmemesi için bir sorun kalmadı. Eksiklikleri tamamlandı. Okul öğretmenleri de İrem’in okuluna devam etmesi için çaba sarf ettiler. Yaşadığımız sıkıntıları onlarda biliyordu. O nedenle ellerinden geleni yapmışlardı. Ama şimdi mutluyuz. Minik İsmail’in tedavi olması bizi daha çok sevindirdi. Çünkü rahatsızlığının ciddi olduğunu doktora getirilince anladık” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar