Çiğli Belediyesi engelli çocukları İzmir Doğal Yaşam Parkı’na götürdü

Engellilere yönelik uygulamalarıyla dikkat çeken Çiğli Belediyesi, zihinsel engelli çocukları İzmir Doğal Yaşam Parkı’na götürdü.

Google Haberlere Abone ol
Çiğli Belediyesi engelli çocukları İzmir Doğal Yaşam Parkı’na götürdü

Engellilere yönelik uygulamalarıyla dikkat çeken Çiğli Belediyesi, zihinsel engelli çocukları İzmir Doğal Yaşam Parkı’na götürdü. Belediye Başkan Hasan Arslan da çocukların coşkusuna ortak oldu ve birlikte parkı gezdi.

Başkan Arslan, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Kalkınma Vakfı (ZİÇEV)'nda eğitim gören çocukları, güzel bir gün geçirmeleri amacıyla İzmir Doğal Yaşam Parkı’na götürdü. Eşi Ergül Arslan'ın da eşlik ettiği 25 çocuk, güzel bir nisan gününün tadını çıkardı. Engelli çocuklar ve öğretmenleri, okullarından otobüsle alındı. Başkan Arslan ve eşi de çocuklarla birlikte gezi otobüsüne bindi.

Her alanda engelli dostu faaliyetler yaptıklarını belirten Başkan Hasan Arslan, Çiğli Belediyesi’nin zihinsel engelli bireylerin sosyal yaşamlarına dokunmaya ve katkı sunmaya devam ettiğini söyledi. Engelli çocukların hem eğlendirilmesi hem de bilgilendirilmesi için uğraştıklarını ifade ederek, “Çocuklarımız, doğal ortamda hayvanları yakından görme şansına eriştiler. Yaşam parkında heyecan ve sevinç içinde hayvanları ve yaşadıkları yerleri izlediler. Onların sevinçleri, bizleri de mutlu etti. Engeller bizim engelimiz, çocuklar bizim çocuklarımız. Çiğli Belediyesi olarak bu organizasyonlara devam edeceğiz.” dedi. ZİÇEV Müdürü Sevilay Adıgüzel de engelli çocukların zaman zaman dışarıya çıkmasının onları mutlu ettiğini belirterek, “Belediyemizin çocuklarımızın yanında olması, onlar için etkinlikler düzenlemesi hem bizi hem çocuklarımızı hem de ailelerini mutlu ediyor. Bu gezi de çocuklarımız için oldukça faydalı oldu. Çok eğlendiler ve mutlu oldular. Başkanımıza, gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar