Çiftlik Bank'ın firari sahibiyle ilgili yeni gelişme

İnternet üzerinden kurduğu sistemle vatandaşları dolandırdığı ortaya çıkan Mehmet Aydın'ın Uruguay dışında iki ülkeden daha vatandaşlık aldığı ortaya çıktı. Türkiye Uruguay ile iletişime geçti; ancak Aydın'ın eşi aranan kişinin orada olamayabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Çiftlik Bank'ın firari sahibiyle ilgili yeni gelişme

Kısa yoldan zengin olmak isteyen vatandaşların paralarını alarak Uruguay'a kaçan Çiftlikbank CEO'su Mehmet Aydın'ın iadesi için Türkiye harekete geçti. İade dosyasını Adalet Bakanlığı hazırladı. Dışişleri'ne giden dosya, Arjantin Büyükelçiliği'ne gönderildi. Hatta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İade ve kırmızı bülten için süreç başlatıldı. Konu savcılığımız ve bakanlığımızın takibinde" ifadelerini kullandı.

Ancak soruşturmayla ilgili Mehmet Aydın'ın tutuklanan eşi Sıla Aydın'ın tutuklanmadan önce Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede, "Mehmet, Urguay'ın yanında Dubai ve Arjantin'den de geçici vatandaşlık almıştı. Uruguay patladığı için bu iki ülkede olabilir" dedi.

Öte yandan Yen Şafak'ın haberine göre Çiftlik Bank mağdurlarının sayısı her geçen gün artıyor. Yetkili kurumlara 5 binin üzerinde şikayet başvurusu yapıldı. Şimdiye kadar 70 binin üzerinde kişinin sisteme para kaptırdığı ortaya çıktı. Listede birçok meslek kuruluşundan kişi yer alırken milletvekillerinin de olması dikkat çekti.

Vatandaşları mağdur eden Çiftlik Bank'ın perde arkasında 11 irtibatlı şirketin de varlığı ortaya çıktı. 11 şirketle birlikte mağdur sayısı 70 binin üzerine geçti. Araştırmayı sürdüren uzmanlara göre sisteme 81 bin kadar kişi dahil oldu. Bunlardan 77 bini zarara uğradı. Zarara uğrayanların boyutu her geçen gün yapılan şikayetlerle ve araştırmalar ile büyüyor. Parayı kaptıranlar arasında her meslekten insan yer alıyor.

Yorumlar

hasan bu adama bu aklı verenleri bulun mağdurlardan biri gitsin onu temizlesin gelsin