Çiftçiler meyveciliği önce derste sonra arazide öğrendi

Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından çiftçilere yönelik düzenlenen ‘Meyvecilik Kursu’ tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Çiftçiler meyveciliği önce derste sonra arazide öğrendi

Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından çiftçilere yönelik düzenlenen ‘Meyvecilik Kursu’ tamamlandı. Çiftçilere önce teorik bilgiler verildi, sonra arazide pratik uygulama yaptırıldı.

Bursa Osmangazi Tophane Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen Meyvecilik Kursuna katılan 32 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde gerçekleşen sertifika dağıtım töreninde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, tarımla uğraşanlara yer, zaman ve mekan tanımaksızın her zaman destek verdiklerini söyledi.

Bu desteğin başında da eğitim geldiğini anlatan Çelik, “Tarımla uğraşanların gelir düzeyini artırmak için tarımdaki teknoloji ve yeniliklerin uygulanmasının temini ile verimliliğin artırılmasına yönelik eğitim çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Ayrıca tarıma ilgi duyan veya yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızda eğitimlerimize iştirak ediyor.” dedi. Kursların tarımsal üretimde doğru uygulamalara vesile olacağının altını çizen Ömer Çelik, kursiyerlerin sertifikalarını verdi.

İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli teknik elemanların katıldığı meyvecilik kursunda katılımcılara; genel meyvecilik, bahçe tesisi, yumuşak çekirdekli meyveler, sert çekirdekli meyveler, sert kabuklu meyveler, üzümsü meyveler, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları, sulama, bitki besleme, bitki koruma, budama, aşı, tarımsal desteklemeler, hasat, ambalaj ve muhafaza konularında bilgi verildi. Ayrıca eğitim kapsamında arazide de pratik uygulamalar yaptırıldı.
CİHAN

Yorumlar