Çiftçiler DEDAŞ'ı yaktı, AK Parti ve belediye binasının camlarını kırdı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, destekleme paralarına el konulan çiftçiler; Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ni ateşe verdi, AK Parti, belediye ve kaymakamlık binalarını taşlayıp camlarını kırdı.Siverek'te destekleme paralarına...

Google Haberlere Abone ol
Çiftçiler DEDAŞ'ı yaktı, AK Parti ve belediye binasının camlarını kırdı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, destekleme paralarına el konulan çiftçiler; Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ni ateşe verdi, AK Parti, belediye ve kaymakamlık binalarını taşlayıp camlarını kırdı.

Siverek'te destekleme paralarına elektrik borcu nedeniyle el konulmasına tepki gösteren bir grup çiftçi trafo merkezi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine grup ile polis arasında arbede çıktı. Polisi taşlayan gruba tazyikli su, biber gazı ile müdahale edildi. Ara sokaklara dağılan gruba polis sert müdahalede bulundu. Farklı bölgelere dağılan grup daha sonra DEDAŞ’ın ilçe teşkilatını ateşe verdi. Ardından AK Partili belediyeye yönelen çiftçiler, belediye binasının camlarını kırdı. Belediye önünde park eden belediye başkanının da makam aracına saldıran grup aracın camlarını da indirdi. Daha sonra AK Parti ilçe teşkilatını taşlayan grup buraya da maddi zarar verdi. Adeta savaş alanına dönen ilçede, esnaf kepenk kapattı.

CİHAN

Yorumlar