Çiftçiler darbe girişimini protesto etti

Kahramanmaraş'ta çiftçiler, darbe girişimine tepki amacıyla traktörlerle konvoy oluşturdu

Google Haberlere Abone ol
Çiftçiler darbe girişimini protesto etti
Kahramanmaraş'ta çiftçiler, traktörleriyle konvoy oluşturarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Gaziantep çevre yolunda bir araya gelen çiftçiler adına konuşan Mehmet Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Darbe girişimine karşı dik durduklarını göstermek için konvoy oluşturduklarını belirten Çiftçi, "15 Temmuz'da yapılan darbe girişime tepki göstermek için bir araya geldik. Millet olarak çiftçisiyle, esnafıyla, memuruyla, askeriyle ve polisiyle bu yapılmak istenen darbenin karşısında dimdik durduğumuzu göstermek istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan nöbete son verene kadar nöbete devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

DEMOKRASİ NÖBETİ

Bu arada, vatandaşlar, Kent Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.
Vatandaşlardan Ömer Taş, 15 Temmuz akşamından beri meydanlarda olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi kendilerinin de kefenlerini giyerek yola çıktıklarını söyledi.

Eski Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan olmadığı için darbelerin yapıldığını belirten Taş, "Ben darbe görmüş biriyim, askerler her yerdeydi, köşe başlarını tutarlardı, çok zor günlerdi o günler, yiyecek, içecek bulmazdık. Eskiden Recep Tayyip Erdoğan gibi biri yoktu, darbeler oldu ve millet arkasında duramadı. Şimdi o var ve biz meydanlardayız. O zamanlarda Recep Tayyip Erdoğan gibi yürekli kimse yoktu." diye konuştu.

Sabiha Uzunlu da ilk günden beri meydanlarda olduğunu dile getirerek, "İkinci emre kadar da meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Bizlerden sonra çocuklarımız huzurlu ve mutlu bir şekilde bu memlekette yaşar inşallah. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin, yardımcılarına da Allah zeval vermesin." ifadelerini kullandı.

Yorumlar