Cibuti Cumhuriyeti'nden Kumluca’ya ziyaret

Akdeniz Üniversitesi ile eğitim ve araştırma işbirliği projesi kapsamında Antalya’da bulunan Cibuti Cumhuriyeti Yüksek Öğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed ve beraberindeki heyet, Kumluca’yı ziyaret etti.Akdeniz Üniversitesi...

Google Haberlere Abone ol
Cibuti Cumhuriyeti'nden Kumluca’ya ziyaret

Akdeniz Üniversitesi ile eğitim ve araştırma işbirliği projesi kapsamında Antalya’da bulunan Cibuti Cumhuriyeti Yüksek Öğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed ve beraberindeki heyet, Kumluca’yı ziyaret etti.

Akdeniz Üniversitesi ve Cibuti Cumhuriyet Üniversitesi arasındaki işbirliği projesi kapsamında Antalya’ya bulunan Cibuti heyeti, Akdeniz Üniversitesi nezaretinde Kumluca’yı ziyaret ederek, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’nın misafiri oldu.

İlçenin sembol tesisi olan 50. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ziyarete, Cibuti Cumhuriyeti Yüksek Öğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed, Bakan Danışmanı Fahmi Ahmed Mohamed, Cibuti Üniversitesi Rektörü Dr. Djama Mohamed Hassan, Türkiye Cumhuriyeti Cibuti Büyükelçisi Dr. Hasan Yavuz’un eşi Emel Neslihan Yavuz, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Burhan Özkan ve Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Aydın Özdemir katıldı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cibuti heyetini Kumluca’da misafir etmekten onur duyduğunu belirterek, heyetle sabah kahvaltında bir araya geldi. Daha sonra Kalekule’nin seyir terasına çıkan heyete, Başkan Çetinkaya tarafından Kumluca’yı tanıtan bir sunum yapıldı.

Kumluca Kent Müzesini de inceleyen Cibuti heyeti, ilçenin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ilgili bilgi edindi. Müze ziyaretinin sonunda Bakan Dr. Nabil Mohamed Ahmed, müze ziyaretçi defterine izlenimlerini aktardı. Bakan Ahmed, “Kumluca’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu, kendilerine gösterilen misafirperverlik için teşekkür ettiğini ve Kumluca’daki kent müzesinin, ilçede yaşayan yeni neslin bilgi birikimine geçmişten günümüze katkı sağladığını söyledi. Bakan Ahmed, 50. Yıl Kültür Merkezi’nin sosyal ve kültürel yaşama canlılık verdiğini, kendilerinin de bu tesisten Kumluca hakkında birçok bilgi edindiklerini ifade etti. Böyle bir eserin ilçeye kazandırdıkları için Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı tebrik eden Bakan Ahmed, Başbakan Erdoğan’a da katkısından dolayı teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cibuti heyetine, günün anısına Kalekule sembollü plaket ve Kumluca Belediyesi’nin kültür yayınlarını hediye etti.

CİHAN

Yorumlar