CHP'nin muhalif vekili Öner, İhsanoğlu’na desteğini açıkladı

CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına imza atmayan CHP’li vekilden destek geldi. CHP’li Ali Haydar Öner, “Partime, ülkeme ve ulusuma olan sorumluluk anlayışım ve kurumsal nedenlerle Sayın İhsanoğlu’nu...

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin muhalif vekili Öner, İhsanoğlu’na desteğini açıkladı

CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına imza atmayan CHP’li vekilden destek geldi. CHP’li Ali Haydar Öner, “Partime, ülkeme ve ulusuma olan sorumluluk anlayışım ve kurumsal nedenlerle Sayın İhsanoğlu’nu adaylık yarışında destekleyeceğim.” dedi.

30 Mayıs 2014’te, çatı adayı olarak kamuoyuna duyurulan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına bir destek de CHP’li muhaliflerden geldi. İhsanoğlu’nun adaylığına imza atmayan CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile İhsanoğlu’na açıktan desteğini duyurdu.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çatı adaylığına, başta izlenen yoldan dolayı rahatsızlığını ifade eden Öner, şimdi geleceğe bakma zamanı olduğunun altını çizdi. Öner, “Partime, ülkeme ve ulusuma olan sorumluluk anlayışım ve kurumsal nedenlerle Sayın İhsanoğlu’nu adaylık yarışında destekleyeceğim.” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu ile Bahçeli’nin bir isim üzerinde uzlaşmasının çok önemli olduğunu ifade eden Ali Haydar Öner, “Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu isminde uzlaşan siyasal partilerle ülkede huzur için seçilmesini öngören kişi ve kuruluşlar, vereceği desteği artırarak sandıklara gitmelidirler." diye konuştu.

Seçime katılımın düşük olmasının ‘karşı tarafın’ şansını artırabileceğine dikkat çeken Öner, cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde Başbakan Erdoğan’ın kimyasının bozulacağını savundu.

CİHAN

Yorumlar