CHP'nin iptal başvuruları AYM önünde protesto edildi

Başkent’te Dünya Demokrasi Hareketi üyesi bir grup, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götürdüğü iptal başvurularını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin iptal başvuruları AYM önünde protesto edildi

Başkent’te Dünya Demokrasi Hareketi üyesi bir grup, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götürdüğü iptal başvurularını protesto etti. Grup, İnternet Yasası’nın iptal başvurusu için gelen CHP’yi pankartla karşıladı.

AYM önünde toplanan grup, ‘200. İptal başvurusu için AYM’ye hoş geldin CHP’ pankartı açtı. Dünya Demokrasi Hareketi Genel Başkanı Bayram Zilan, AYM’nin Twitter ile ilgili karar verdiğini hatırlattı. Mahkemenin üzerine olmayan bir konuya müdahale ettiğini iddia eden Zilan, "Bireylerin temel hak ve hürriyetlerinden olan özel hayatın gizliliği başta olmak üzere birçok konuda hak ihlali yaptı. Ayrıca, yargı kararlarını hiçe sayarak ticari bir şirketi korumaya aldı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hukukunu görmezden geldi." dedi.

Mahkemenin Twitter kararını eleştiren Zilan, vatandaşların taleplerini aktardı. CHP’nin başvurusunu hatırlatan Zilan, "Bugün buraya gelip, 200. iptal davası başvurusu yapan CHP’yi de kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz." şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından grup üyeleri, AYM’ye başvuran CHP’li Akif Hamza Çebi’ye şeker ikramında bulundu.


CİHAN

Yorumlar