CHP'nin Büyükşehir adayı Tarık Cengiz: Kazanmayacağım bir yarışa asla girmem

CHP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz, "Bazıları Yusuf Ziya Yılmaz'ı seçimlerde belki favori olarak görüyor, ama şunun altını özellikle çiziyorum ki ben kazanmayacağım bir yarışa asla girmem.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin Büyükşehir adayı Tarık Cengiz: Kazanmayacağım bir yarışa asla girmem

CHP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz, "Bazıları Yusuf Ziya Yılmaz'ı seçimlerde belki favori olarak görüyor, ama şunun altını özellikle çiziyorum ki ben kazanmayacağım bir yarışa asla girmem." dedi.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, CHP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz ve yönetimi Bafra ilçe teşkilatını ziyaret ettiler.
CHP Bafra İlçe Başkanı Eğitimci Nihat Oktay’ın hoş geldin konuşmasının ardından CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay konuşma yaptı.
Atalay, "CHP olarak 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde Bafra Belediye Başkanlığını, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını alacağız. Diğer ilçeleri de CHP’li belediye yapacağız. Bunu başarmamız için iyi çalışmamız lazım. CHP her zaman iddialı olmalıdır.
Bizim AKP’nin, MHP’nin adaylarıyla işimiz olmaz. CHP olarak Samsun ve Bölgesinde bir tarih yazacağız. Samsun’da yenilmez denilen Yusuf Ziya Yılmaz’ı yenecek, devirecek adayımız. Bizim adayımız adam gibi adam Tarık Cengiz olmuştur.’’ dedi.

CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz ise Yılmaz'a spor kulüpleri üzerinden yüklenerek şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde gittiği yerlerde kendini sosyal demokrat olarak tanıtan Yusuf Ziya Yılmaz’ın bir televizyon kanalında açıklamalarını üzüntü ile izledim. Samsunspor'a yapılan yardımla Samsun'a pek çok otel yapılabileceğini söyledi. Samsunspor sevgisi parayla pulla ölçülmez. Samsunspor Samsun'un markasıdır. Büyükşehir Belediyesi'nin ilk görevi ona destek olmaktır. Madem profesyonel takım olan Samsunspor’a yardım etmedin, hiç olmazsa Bafra’da ve bölgede bulunan amatör sporlara, salon sporlarına yardım ettin mi? Etmedin. Bu şehir pek çok yetenekli hoca ve sporcu yetiştirmiştir. Rahmetli Bafralı hentbol hocası Muhammed Açıcı, rahmetli Kaya Cengiz, Cantuğ Keskindemir, Suat Koçer gibi. Onların yetiştirdiği sporcular milli takımlarda oynuyor."

14 yıllık görev süresi içerisinde Samsun ve bölgesindeki göçün sorumlusunun AK Parti hükümeti ve Yusuf Ziya Yılmaz olduğunu öne süren Cengiz, sözlerine şöyle devam etti: "Yapılan araştırmalarda Samsun uyuşturucu sıralamasında Türkiye’de 1., fuhuşta ise 2. sırada yer almıştır. AKP hükümeti ve mevcut Başkan Yusuf Ziya Yılmaz Samsun’u uyuşturucu ve fuhuş şehri yapmışlardır.
Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilk seçildiğinde, ben de milletvekili olarak Ankara'ya gitmiştim. Bunun üzerinden 14 yıl geçti.
Bugün Yılmaz yine aday gösterildi. Bazıları Yılmaz'ı seçimlerde belki favori olarak görüyor, ama şunun altını özellikle çiziyorum ki ben kazanmayacağım bir yarışa asla girmem. Bir tek Samsun halkına güveniyorum."

Hükümetin güneydoğu politikasına da tepki gösteren Cengiz, "Şuna inanıyorum ki, birilerinin güzel yurdumuzun güzel bölgelerinden birini 'Kürdistan' diye tanımlamasına en büyük tepkiyi gösterecek il, Samsun'dur.
Samsun vatansever bir halktır. Biz de bu amaçla yola çıktık. AKP'nin biletini Samsun'da keseceğiz. Bu tüm Türkiye için bir umut ışığı olacak.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyarete CHP Bafra Belediye başkan adayı Ecz. Kemal Ünlü, CHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Şevki Yılmaz ile çok sayıda partili katıldı. CİHAN

Yorumlar