CHP’lilerden kadın gazeteciye saldırı

CHP’nin İzmir'deki ilçe belediye başkan adaylarının tespit edilmesinin ardından aday gösterilmeyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı destekleyen gruptaki bazı kişiler, yerel Yenigün Gazetesi'nin muhabiri Ekin Yağmur Uygur'a tokat atarak fiziki saldırıd.

Google Haberlere Abone ol
CHP’lilerden kadın gazeteciye saldırı

CHP’nin İzmir'deki ilçe belediye başkan adaylarının tespit edilmesinin ardından aday gösterilmeyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı destekleyen gruptaki bazı kişiler, yerel Yenigün Gazetesi'nin muhabiri Ekin Yağmur Uygur'a tokat atarak fiziki saldırıda bulundu.

Olay, önceki gece parti binası önünde meydana geldi. Yeniden aday gösterilmeyen Başkan Tatı'yı destekleyen bazı partililer ve belediye çalışanlarının bulunduğu gruptaki bir kişi, tepki ve protestoları takip eden gazeteci Uygur’a saldırarak görevini yapmasını engelledi. Olayla ilgili olarak, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kadın meslektaşımıza çok sayıda kişinin gözü önünde yapılan saldırının ardından, olaya karışan kişi kaçırılarak olayın üstü kapatılmaya çalışılmaktadır. Yüzüne tokat atılan meslektaşımıza darp raporu verilmiştir. Saldırıya maruz kalan meslektaşımız ile meslek örgütleri olarak bizler, olayın soruşturulması ve hukuki süreciyle ilgili takipçi olacağız. Ercan Tatı'nın aday gösterilmemesini kadın gazeteciye fiziki ve sözlü saldırıya dönüştüren kişiler, derhal tespit edilerek yargı önüne çıkarılmalıdır. İzmir'de sorumluluk makamındaki hiçbir yetkili, bir gazetecinin görevi başında fiziki ya da sözlü saldırıya maruz kalmasını yok sayamaz, üstünü kapatamaz. Türkiye'de onlarca gazetecinin hâlâ tutuklu bulunduğu, siyasi iktidarın baskısıyla sansür ve otosansürün tüm medyada egemen kılınmaya çalışıldığı bir süreçte gazetecilere yapılan fiziki ve sözlü saldırılar, demokrasi, özgürlükler ve insan haklarına inanan hiçbir kişi, parti ve kurum tarafından kabul edilemez. Meslektaşımız Ekin Yağmur Uygur'a yapılan saldırıyı kınıyor, saldırının sorumlularının derhal açığa çıkarılarak adli makamlara teslim edilmesini bekliyoruz.” CİHAN

Yorumlar