CHP’liler, Sincan Cezaevi önünde Balbay’ı bekliyor

Ergenekon Terör Örgütü Davası'nda 34 yıl 8 ay hapis cezası verilen İzmir Milletvekili Mustafa Balbay hakkında mahkemenin vereceği karar için CHP'li bir grup, Sincan E Tipi Kapalı Cezaevi önündeki bekleyişini sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP’liler, Sincan Cezaevi önünde Balbay’ı bekliyor

Ergenekon Terör Örgütü Davası'nda 34 yıl 8 ay hapis cezası verilen İzmir Milletvekili Mustafa Balbay hakkında mahkemenin vereceği karar için CHP'li bir grup, Sincan E Tipi Kapalı Cezaevi önündeki bekleyişini sürdürüyor. Eksi 4 derece soğukta cezaevi önünde ateş yakarak ısınmaya çalışan CHP Ankara Teşkilatı üyeleri, ‘Balbay için özgürlük istiyoruz’ şeklinde sloganlar attı.

Mustafa Balbay hakkında Anayasa Mahkemesi tarafından uzun tutukluluk süresi kararının ardından toplanan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Balbay’ın tahliye durumunu değerlendiriyor. CHP İzmir Milletvekili olan Balbay hakkında verilecek kararı merakla bekleyen bir grup CHP Ankara, Sincan ve Çankaya teşkilatı üyesi vatandaş, soğuk havaya rağmen cezaevi önünde bekliyor. Park alanında bulun varillerin içerisine ateş yakarak ısınmaya çalışan CHP’liler, kararın açıklanmasına kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini ifade etti.

"VERİLECEK KARAR HUKUKSUZLUKLARIN DURMASI İÇİN BAŞLANGIÇ OLACAK"

CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, yeni bir özgürlük dönemini başlatmak için cezaevi önündeki bekleyişlerini sürdürdüklerini söyledi. “Biz CHP’liler içimizde o umudu diri tutarak geldik. Bir milletvekilinin yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısının altıdır. Hukuka, adalete, yargıya güvenmek, inanmak, sırtını dayamak her yurttaşın hakkıdır.” diyen Akdoğan, Türkiye’deki haksız yargılamalardan geri dönüşün adil yargılama yoluna gidişin başlangıcı olmasını dilediklerini kaydetti. Akdoğan, “Bugün beklediğimiz bu kararı sadece Balbay için değil, bu bekleyişimiz tüm hukuksuzlukların durması ve yeni bir sürecin başlaması içindir. Derhal özgürlük ve adalet istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Parti Meclisi Üyesi Gül Çifçi ise Balbay’ın verilecek kararı heyecanlı bir beklediğini söyledi. Çiftçi, “Mahkemenin verdiği karara saygı duyacak. Hukukun çiğnenmemesi gerektiğini düşünüyor. Heyecanla mahkeme kararını tüm Türkiye ile birlikte beklediğini ifade etti. Özgürlüğü ile ailesiyle, seçmenleriyle ve tüm sevdikleriyle buluşmayı istiyor.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar