CHP’liler Madımak’ta hayatını kaybedenleri andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindeki partililer, Sivas Madımak olayının yıl dönümü nedeniyle Karacaahmet Mezarlığı’nda bulunan Nesimi Çimen’in mezarını ziyaret etti. Sivas olayının zaman...

Google Haberlere Abone ol
CHP’liler Madımak’ta hayatını kaybedenleri andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindeki partililer, Sivas Madımak olayının yıl dönümü nedeniyle Karacaahmet Mezarlığı’nda bulunan Nesimi Çimen’in mezarını ziyaret etti. Sivas olayının zaman aşımına uğramasını eleştiren Salıcı, o dönemde saldırıyı gerçekleştirenlerin avukatlığını yapanların da AK Parti hükümeti döneminde ödüllendirildiğini ileri sürdü.

2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Otel’de meydana gelen olayın yıldönümünde, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve partililer Karacaahmet Mezarlığı’nda bulunan Nesimi Çimen’in mezarı başında toplandı. Ziyarete Metin Altıok’un kızı CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı ile Nesimi Çimen’in oğlu Mazlum Çimen de katıldı. Mezarlıkta açıklama yapan Salıcı, “21 yıl önce Sivas’ta, Ortaçağ karanlığından fırlayıp geldiğini düşündüğümüz kişiler aydınlarımızın, canlarımızın hayatlarına kastettiler. Türkiye’yi Ortaçağ karanlığına götürmek için bir kalkışmanın içine girdiler. Bu Türkiye tarihinde bu topraklarda yaşanan katliamlardan bir tanesi maalesef. Üzücü olan, o katliamın sanıkları ortaya çıktıktan sonra, yakalandıktan sonra onlara savunma anlamında avukatlık yapan kişilerin, daha sonra 26 tanesinin şuandaki hükümet kadroları tarafından ödüllendirilmiş olması. Maalesef oradaki avukatlardan bakan, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, il başkanları çıktı. Oradaki sanıkların bir kısmı yakalanamadı. Valiliğe 400 metre yakında hayatını kaybetti eceliyle ama yakalanamadı. Bütün bu sürecin sonunda AKP iktidarı tarafından o dönemde saldırıyı yapan katiller ödüllendirilmiş oldular.” diye konuştu.

Sivas Davası’nın zaman aşımına uğramasına Başbakan Erdoğan’ın hayırlı olsun dediğini ileri süren Salıcı, şöyle devam etti: “Sivas Davası zaman aşımına uğradığında Sayın Başbakan, dün itibariyle Cumhurbaşkanı adayımız, zaman aşımının vatana millete hayırlı olmasını temenni etti. Biz de Sayın Başbakan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına hayırlı olsun demek isterdik. Böyle bir tavır gösterdiği için ve ondan sonra göstermiş olduğu bütün tavırlar Türkiye’de kutuplaşmayı, kardeş kavgasını körüklediği için biz Sayın Başbakan’a 10 Ağustos’ta seçmenlerimizin, yurttaşlarımızın sandıkta hayır diyerek başka türlü hayır okuyacağını umuyoruz, bekliyoruz. Böyle bir çalışmanın içerisinde olacağız.”

CİHAN

Yorumlar