CHP’liler İhsanoğlu için bağış kampanyası başlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için bağış kampanyası düzenledi. Bir grup CHP’li, Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nun kampanyasına destek olmak için bağış yapmak amacıyla...

Google Haberlere Abone ol
CHP’liler İhsanoğlu için bağış kampanyası başlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için bağış kampanyası düzenledi.

Bir grup CHP’li, Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nun kampanyasına destek olmak için bağış yapmak amacıyla Taksim’deki Türkiye İş Bankası önünde toplandı. Bağış yapacak CHP’liler sıraya girdikten sonra tek tek bankaya girdi ve bağış yaptı.

İhsanoğlu'na bin 234 lira bağışta bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Geniş toplumun desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kampanyasını Başbakan ile eşit bir şekilde yürütme şansı yok. Başbakan, Başbakanlık olanaklarını kullanarak ve devletin tüm imkanlarını seferber ederek bir kampanya yürütüyor. Ama Sayın İhsanoğlu’nun bu olanakları kullanma imkanı yok. Buradan Sayın Başbakan’ı, Başbakanlıktan istifa etmeye, devlet olanaklarını kullanmayan bir Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere girmeye davet ediyoruz. Ama biliyoruz ki Sayın Başbakan etik değerlere önem vermiyor. Onun için istifa etmeyecek. Sayın İhsanoğlu’na vermiş olduğumuz siyasi desteği maddi desteğe dönüştürmek için İstanbul’daki CHP’li arkadaşlarımızla beraber, yurttaşlarımızı da bağış yapmaya teşvik etmek için geldik.” dedi.

12. cumhurbaşkanını seçiyoruz diyen Kalıcı, “İstanbul’un plakası da 34. Gönderdiğimiz bağışların İstanbul’dan gittiğini Sayın İhsanoğlu görsün diye İstanbullu vatandaşlarımızı teşvik etmek için 1234 lira bağışladım. Arkadaşlarımız da sonu 34 olan rakamlarını bağışlayacaklar. 34 lirada bağışlayabilirler. 134 lira da bağışlayabilirler. Sonunda 34 olan rakamlar bağışlarlarsa, bağışların İstanbul'dan gittiği belli olur.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar