CHP'li Yüksel: Siyasi partilerin tek aday çıkarması Başbakanı korkuttu

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, muhalefetin çatı aday olarak belirlediği Ekmeleddin İhsanoğlu’nun özellikle Ege Bölgesi’nden yüzde 70-80 oranında destek göreceğini savundu. Yüksel, "Başbakan Erdoğan farklı siyasi partilerin bütünleşerek...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Yüksel: Siyasi partilerin tek aday çıkarması Başbakanı korkuttu

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, muhalefetin çatı aday olarak belirlediği Ekmeleddin İhsanoğlu’nun özellikle Ege Bölgesi’nden yüzde 70-80 oranında destek göreceğini savundu. Yüksel, "Başbakan Erdoğan farklı siyasi partilerin bütünleşerek çıkardığı adaya ilişkin tepki gösterirse karşısında cephenin daha da kenetleneceğini düşünüyor. Bu yüzdende İhsanoğlu ile ilgili olumlu ya da olumsuz tepki görmüyoruz. AKP’nin kendi içinden bir kesim de dahil olmak üzere karşısındaki siyasi partilerin birlik içerisinde aday çıkarmış olması ilk kez Başbakanı ciddi şekilde korkuttu." dedi.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Yüksel, muhalefetin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlediğini hatırlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İhsanoğlu ile ilgili yorum yapmamasının stratejilerinin bir gereği olduğunu söyledi.

Muhalefetin çatı aday olarak belirlediği Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçimlerde Ege Bölgesi’nden yüzde 70-80 oranında destek alacağını belirten CHP İzmir Milletvekili Yüksel, “İhsanoğlu Ege, Akdeniz, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu’dan Türkiye’nin hemen hemen her yerinden destek görecektir. Özellikle Ege Bölgesi’nde yüzde 70-80’lere varacak bir mutabakat sağlanabilir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini çok önemsiyoruz. Muhalefet daha önceki seçimlerde bu bölgelerde istenilen sonuçları alamamış olabilir. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminde burada büyük bir atak yapılacaktır. Genel başkanımız seçim kampanyasına Diyarbakır’dan başladı. Bu süreçte de Doğu ve Güneydoğu halkı kimin gerçek çözüm ve barıştan yana olup olmadığını irdeledi. Oradan farklı sonuçlar bekliyorum. 30 Mart seçimlerine büyük bir birliktelik sağlandı. Gezi’ye CHP ve MHP seçmeni birlikte destek verdiler. Erdoğan karşısında büyük bir kitle birleşti. 30 Mart ve 1 Haziran seçim sonuçları bunu gösterdi.” dedi.

"BİR ZORBAYA MI YOKSA DEMOKRASİYE İNANAN BİRİSİNE Mİ OY VERECEKSİNİZ?"

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın kendisi oylanacak” diyen CHP’li Yüksel, "Bu seçimde baskıcı, zorba, şiddetten yana, bütün ülkenin ahlaki değerlerini yerle bir etmiş, herkesi birbirine çarpıştırmaya çalışan, Alevi ve Sünni diye mezhep ayrımcılığı yapan, kendi halkına zulüm eden bir diktatörün oylanması olacak. 30 Mart seçimlerinde şu ya bu şekilde insanlar direk Erdoğan’ı değil adayları gördü. Burada yalın somut bir şekilde Erdoğan oylanacak. Bu seçimde rüşvetten, yolsuzluktan yana mı oy kullanılacak; yoksa daha namuslu dürüst bir kişiye mi oy verilecek? Bir zorbaya mı, yoksa demokrasiye inanan birisine mi oy vereceksiniz?" diye konuştu. CİHAN

Yorumlar