CHP'li Yalçınkaya: Boğazlıyan Belediyesi'nde psikolojik taciz uygulanıyor

CHP Bartın Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi M. Rıza Yalçınkaya, 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle göreve gelen AK Partili Belediye Başkanı Hamdi Erdal'ın çalışanlarına 'Psikolojik Taciz' uyguladığını ileri sürerek, bu konunun...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Yalçınkaya: Boğazlıyan Belediyesi'nde psikolojik taciz uygulanıyor

CHP Bartın Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi M. Rıza Yalçınkaya, 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle göreve gelen AK Partili Belediye Başkanı Hamdi Erdal'ın çalışanlarına 'Psikolojik Taciz' uyguladığını ileri sürerek, bu konunun takipçisi olduklarını belirtti.

CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya'nın, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesini CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan açıkladı. Kaytan, Boğazlıyan Belediyesi’nin yapmış olduğu ve kendilerini üzen bir dizi uygulamaların bulunduğuna dikkat çekerek ''Yerel seçimlerde seçilen belediye başkanları bir siyasi partiden aday olur ve seçime katılırlar ancak seçildikten sonra bizdeki anlayış her zaman halkın yanında olmak ve memlekete hizmet etmektir.'' diye başladığı açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Ancak Boğazlıyan Belediyesi vatandaşına hizmet etmektense, en ufak hesaplar peşinde koşmayı tercih etmektedir. Seçim sürecinde destekçisi olmayan veya belirli bir siyasi görüşe gönül vermiş işçilere, çalışanlara yoğunlaşarak memur ve işçi kardeşlerimizi orada ciddi manada sıkıntıya sokmaktadır. Maaş ödemelerinde personele tam ve zamanında maaş ödemesi yapılırken, bu bazı arkadaşlara maaşları da geç ve eksik olarak yatırılmaktadır. Yasa dışı bir uygulama yapmaktadır ve biz de bu konunun takipçisi olacağız. Bu konuyla ilgili de zaten Bartın Milletvekili dört maddelik bir soru önergesi vererek oradaki vatandaşlarımızın yalnız olmadığını ve CHP’nin de onlara sahip çıktığını gösterecektir.''

CHP Yozgat İl Başkanı Kaytan'ın basın mensuplarına dağıttığı soru önergesi metninde, CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, Boğazlıyan Belediyesi'ni AK Parti adayı Hamdi Erdal'ın kazanmasının ardından, belediye personeline yönelik, 'Mobing' şeklinde tanımlanan 'psikolojik taciz' olarak değerlendirilebilecek bir sürgün ve ücret kesme furyası başlatıldığını, bunun ise suç kapsamında değerlendirdiğini kaydetti.

Soru önergesi metninde, AK Partili Hamdi Erdal'ın görevine başlamasının ardından ilk olarak, 10 yıldır 4. derecede Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yusuf Fatih Canagir'i bu görevinden alarak Mali Hizmetler Müdürü olarak atadığını, ardından aynı gün itfaiye amirliği bünyesinde 6 aylığına geçici göreve getirildiğini kaydeden Yalçınkaya, aynı şekilde Boğazlıyan Belediyesi'nde İtfaiye Amiri olarak görev yapan Musa Aksoy'un da, bu görevinden alınarak çöp arabasına şoför, itfaiye çavuşu olarak görev yapan Ahmet İşme'nin ise çöp toplama işine verildiğini kaydetti.

Yalçınkaya, ''Ufuk Ünalın isimli belediye memuru da çöp toplama işinde görevlendirilmiştir. Belediyede engelli memur kadrosuyla görev yapan Firdevs Durak, görev yaptığı odadan alınarak boş koridor, tuvalet girişine konan bir masada tek başına oturtturulurken, ayrıca Boğazlıyan Belediyesi'nde çalışan tüm memur ve işçilere tam ücret ödenmesine rağmen sadece 4 Belediye memuruna ayrımcılık yapılmış, maaşları biner lira usulsüz olarak kesilerek mağdur edilmiştir.'' dedi.

Milletvekili Yalçınkaya, yıllardır Boğazlıyan Belediyesi'ne hizmet veren bu çalışanlara yönelik hukuksuz uygulamaların altında partizanlık duygusunun yer aldığına vurgu yaparak, bu uygulamalarla sadece usulsüz ve hukuksuz sürgüne tabi tutulan, maaşı kesilen personel değil, onların aileleri, çocuklarının da cezalandırıldığının altını çizdi.

CHP'li Yalçınkaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: ''Boğazlıyan Belediyesi'nde yıllardır başarıyla görev yapan bazı çalışanlara yönelik sürgün ve maaş kesimi cezaları partizanca alınmış bir karar değil midir? Bu uygulamalar 'mobing' olarak adlandırılan 'işyerinde psikolojik taciz' değil midir? Ortada hiçbir disiplin soruşturması veya yapılmış bir soruşturma sonucu verilmiş disiplin cezası bulunmamasına rağmen, bazı çalışanların görev yerlerinin değiştirilmesi ve ücretlerinin kesilmesi hukuksuz bir uygulama değil midir? CİHAN

Yorumlar