CHP’li vekillerden bütçe görüşmesine ‘balonlu’ gönderme

Başkent’te Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan bütçe görüşmesini Meclis Dikmen Kapı önünde protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li vekillerden bütçe görüşmesine ‘balonlu’ gönderme

Başkent’te Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan bütçe görüşmesini Meclis Dikmen Kapı önünde protesto etti. Eyleme destek veren CHP’li vekiller de grupla birlikte, taleplerini yazdıkları balonları gökyüzüne bıraktı.

Dikmen Kapı önünde bir araya gelen KESK üyeleri, ‘Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz, bütçeden hakkımızı istiyoruz’ yazılı pankart açtı. ‘Sadaka değil toplu sözleşme’, ‘Sermayeye değil halka bütçe’ sloganları atıldı. Eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ile CHP İzmir Milletvekili Musa Çam destek verdi.

Toplanan grup adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü İbrahim Kara, bütçe görüşmesini eleştirdi. Bütçe görüşmesini satış sözleşmesi diye niteleyen Kara, bütçenin savaşa aktarılmamasını, kendilerine verilmesini istedi.

Açıklamaların ardından, protestocu sendika üyelerine ve milletvekillerine balon dağıtıldı. Grup, balonların üzerine taleplerini yazdı. CHP Milletvekili Süleyman Çelebi de eline aldığı balonun üzerine, ‘Kıdem tazminatı gaspına hayır’ yazdı. Daha sonra balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylem, olaysız bir şekilde son buldu.

CİHAN

Yorumlar