CHP’li vekiller YGS sorularının açıklanması için Cumhurbaşkanı Gül’le görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM), Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru ve cevaplarının tamamının açıklanması talebini iletmek için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li vekiller YGS sorularının açıklanması için Cumhurbaşkanı Gül’le görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM), Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru ve cevaplarının tamamının açıklanması talebini iletmek için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi.

Çankaya Köşkü’nde yapılan ve yaklaşık bir saat süren toplantıya; CHP adına milletvekilleri Dilek Akagün, Tufan Köse ve Uğur Bayraktutan katıldı. Toplantı çıkışında açıklama yapan Akagün, “Bütün öğrenci velileri adına, öğrencilerimiz adına ÖSYM’nin, soruların geri kalan yüzde 80’nini açıklaması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu neden düşünüyoruz; Öncelikle hatalı sorular olabilir. ÖSYM’nin son yıllarda yaptığı bütün sınavlarda bir şaibe, soruların çalınması, ya da şifrelenmesi, ya da hatalı soruların olması mahkeme kararları ile tespit edildi. Şimdi bu şekilde açıklanmayarak hatalı soruların olup olmadığı anlaşılmamış duruma getiriliyor. Bir soru bile hatalı olsa bir öğrenci 10 bin öğrencinin gerisine düşmesi veya 10 bin öğrencinin ilerisine geçmesine neden olduğu için bu çok önemli. Ayrıca bilgi edinme kanunu kapsamı dışında bırakıldığı için de yine öğrenciler kendi durumlarını göremedikleri, kendi durumlarını değerlendiremedikleri için de, sonuçları değerlendiremedikleri için de çok büyük bir baskı altındalar ve geçmişteki bu şaibeler nedeni ile bu baskı çok ciddi anlamda öğrencileri şu anda zaten bu sınav için hazırlanmış gençlerimizi büyük baskı altında tutuyor.” değerlendirmelerinde bulundu.

“CUMHURBAŞKANI, BU KONUYU ARAŞTIRACAĞINI, VE 2 MİLYON ÖĞRENCİNİN VE VELİNİN SESİNİ DİNLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ”

Cumhurbaşkanı Gül ile yaptıkları görüşme hakkında da bilgi veren Akagün, “Cumhurbaşkanı’na bu konuyu ilettik ve kendisinin bizzat bu konu ile ilgilenmesi gerektiğini belirttik. Kendisi de, bu konuyu araştıracağını, görüşeceğini ve 2 milyon öğrencinin ve velinin sesini dinleyeceğini söyledi. Umarım bu sesimizi ÖSYM Başkanlığı duyar. 2 milyon öğrencinin, en azından 6-7 milyon Türkiye’de yaşayan insanımızın sorunu bu. 14’ünde ikinci aşama sınavları başlıyor. Bundan önce mutlaka soruların açıklanması gerektiğini düşünüyoruz. 14’ünden sonraki sınavların sorularının ve cevaplarının açıklanması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun yanında bir de liselere giriş sınavları oldu. MEB, bu soruları ve cevapları açıkladı. MEB, bu soruları açıklarken, üniversiteye giriş sorularının ve cevaplarının açıklanmaması da çocuklarımızda çok ciddi anlamda bir baskı oluşturuyor. Bu konuları konuşmak için Cumhurbaşkanımıza geldik. Kendisi de ilgileneceğine söz verdi.” dedi.

“Cumhurbaşkanı’nı somut atımlar atacak mı? Bu adımlar ne?” sorusuna ise Akagün, “ÖSYM Başkanı ile görüşeceğini ve bu konudaki bu şüphelerin bu düşüncelerin iletileceğini söyledi.” cevabını verdi. Akagün ayrıca Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapacaklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar