CHP'li Vekil sordu, Bakanlık açıkladı: Bursa çöplüğününde sorun yok

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli'nin, çevreye yaydığı kötü kokular sebebiyle bölge halkında ciddi rahatsızlık uyandırdığını öne sürdüğü Hamitler Katı Atık Depolama Alanı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan cevap geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Vekil sordu, Bakanlık açıkladı: Bursa çöplüğününde sorun yok

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli'nin, çevreye yaydığı kötü kokular sebebiyle bölge halkında ciddi rahatsızlık uyandırdığını öne sürdüğü Hamitler Katı Atık Depolama Alanı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan cevap geldi. Bakanlık, "Çöplükten kötü kokuların yayılmaması için günlük örtü toprağının daha titizlikle kullanılması hususunda gerekli girişimlerin yapılıyor" açıklamasında bulundu.

Bursa’da Hamitler Katı Atık Depolama alanındaki kötü kokular, bölgedeki başta TOKİ konutları olmak üzere Geçit, Emek, Hamitler, Bağlarbaşı ve Balat bölgesindeki yaşayan vatandaşların tepkisine sebep olmuştu. CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli'nin konuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan cevap geldi. Kaleli’nin, kötü kokular sebebiyle vatandaşların sadece sağlık sorunları ile değil, psikolojik olarak da sıkıntılar yaşamasına sebep olan çöplük ile ilgili çalışma başlatılması yönünde hazırladığı soru önergesine, Bakanlık tarafından tesisten çevreye yayılan kötü kokuların yayılmaması için günlük örtü toprağının daha titizlikle kullanılması hususunda, gerekli girişimlerin yapıldığı cevabını verdi.

Bakanlık cevabında şu ifadelere yer verildi: "Hamitler Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi 1995 yılında işletmeye açılmış olup, 2025 yılına kadar faaliyet göstermesi planlanmaktadır. Hamitler Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nden çevreye kötü kokuların yayılmaması için günlük örtü toprağının daha titizlikle kullanılması hususunda gerekli girişimler yapılmaktadır. Tesis ile ilgili 'İşletme ve İyileştirme Planı' Bakanlığımıza sunulmuş olup, 8 Mayıs 2012 tarihinde söz konusu planlar onaylanmıştır. Bakanlığımızda yeni bir düzenli depolama tesisi alanıyla ilgili bilgi bulunmamaktadır. Atık bertarafıyla ilgili günümüzde uygulanan teknolojiler arasında en ekonomik olanı Düzenli Depolama Tesisi teknolojileridir. Bakanlığımız, ülkemiz için uygun ve uygulanabilir teknolojilerin Belediyeler tarafından işletilmesine müsaade etmektedir. Konuyla ilgili denetimler sürdürülmekte olup, herhangi bir olumsuzluğun tespiti durumunda Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında idari yaptırım uygulanacaktır."
CİHAN

Yorumlar