CHP'li Ünal Ateş: Bu memleketin kardeşliğini, birliğini, bütünlüğünü istiyoruz

CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ünal Ateş, Başbakan Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili, "Bu tür şeyler, toplumu barıştırma adına yola çıkacaksınız, toplumdaki farklı katmanlar.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Ünal Ateş: Bu memleketin kardeşliğini, birliğini, bütünlüğünü istiyoruz

CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ünal Ateş, Başbakan Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili, "Bu tür şeyler, toplumu barıştırma adına yola çıkacaksınız, toplumdaki farklı katmanlardaki insanları rahatlatmak adına yola çıkacaksınız ondan sonrada dönecek o insanlarla ilgili gerek etnik köken anlamında, gerek dinsel köken anlamında, gerek mezhepsel köken anlamında insanlarla ilgili ayrıştırıcı şeyler söyleyeceksiniz. Biz bu memleketin kardeşliğini, birliğini, bütünlüğünü istiyoruz." dedi.

Başbakan’ın bugüne kadar gerilim politikası üzerinden siyaset yaptığını savunan Ateş, Başbakan'ın ayrımcılığa yönelik sözlerinin ilk olmadığını kaydeden Ateş, "Bu ülkedeki insanları zaman zaman mezhep anlamında, etnik köken anlamında, hatta şimdilerde de paralel devletçi ve paralel devletçi olamayan şeklinde ikiye ayırmaya çalışmaktadır. Bu ülkeyi bölmek yada ayrıştırmak insanımıza zarar verir." diye konuştu.

Ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğini ifade eden Ateş, "Başbakan sürekli aynı şeyi yapıyor, önce inkâr etmeye kalkıyor inkâr edilemeyecek bir noktadaysa ‘ne olacak kardeşim’ deyip işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Çok yanlış, bir takım erdemli davranışlar vardır, özür dilemek erdemli bir davranıştır, istifa etmek bir erdemli davranıştır ve siyaset kurumlarında da onurlu davranışlardır bunlar." şeklinde konuştu.

Hukukun toplumun tüm bireylerin eşit şekilde uygulanması gerektiğini belirten Ateş şunları kaydetti: "Ben kendimi hızlı zannediyordum, ses kayıtlarının hızına yetişemiyorum. Her gün yeni bir ses kaydı çıkıyor maalesef. Bunlar çok üzücü şeyler, bir ülkenin başbakanının düşmemesi gereken durumlar bunlar. Dün yine bir açıklaması vardı sayın başbakanın. Atatürk Orman Çiftliği içerisinde yapılan Başbakanlık konutuyla ilgili hukuk kurallarını ve hukukun verdiği kararı tanımadığına yönelik bir açıklama yaptı. Bir ülkenin başbakanı eğer bu ülkede uygulanan hukuku tanımıyorsa bu ülkede her şey bitmiş demektir. Hukuk hepimiz için hukuktur, başbakan için de, başbakanın oğlu için de, Ünal Ateş için de hukuk hukuktur. Herkese eşit şekilde kurallar uygulanır. İnsanlar hata yapabilir, eğer hukuk düzeni adaletli bir şekilde işlerse hukuk paralel yapıya da uygulanır hukuktur, başbakana da uygulanır hukuktur. Bu ülkede yaşayan etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun, dinsel kökeni ne olursa olsun her bireye uygulandığı zaman insanları bir anlamda manevi tatmine yönlendirecek tek yegane olgu hukuktur."

Başbakan Erdoğan’ın siyasetini gerilim üzerinden sürdüğüne dikkat çeken Ateş, şöyle konuştu: "İlk günden itibaren üniversitelerdeki o yapı değişmeden önce üniversitelerle gerilim yaşadı, yargı değişmeden önce yargıyla gerilim yaşadı, CHP’yle gerilim yaşadı, askerlerle gerilim yaşadı ondan sonra gerilim yaşayacak kimse bulamadı kendi yoldaşlarıyla birlikte yola çıktığı yol arkadaşlarıyla gerilim yaşadı. Onlara da yeni bir isim buldu ‘paralel’ yapı diye. Sayın başbakan geçmişte Kürtlerle gerilim yaşadı, Alevilerle gerilim yaşadı. Yani yaşadı derken bunu özellikle yapıyor. Gerilimi oluşturuyor, gerilim politikası üzerinden rant elde etmeye çalışıyor, çok yanlış bir siyaset. Bu ülkenin gerilimlere ihtiyacı yok, bu ülkenin birliğe, bütünlüğe, kardeşliğe ihtiyacı var."
CİHAN

Yorumlar