CHP'li Tekin: Sıkı yönetimlerde seçim güvenliği olmaz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara’da 6 ilçeye olağanüstü hal yasasının uygulandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tekin: Sıkı yönetimlerde seçim güvenliği olmaz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara’da 6 ilçeye olağanüstü hal yasasının uygulandığını söyledi. Tekin, “İzmir’de 3 ilçeyle ilgili benzer bir uygulama var. Özellikle büyükşehirlerde olağanüstü hal yasası uygulanabilir söylentileri doğruysa vahim bir olay olur. Bu sıkı bir yönetimdir. Sıkı yönetimlerde seçim güvenliği olmaz.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin Kadıköy Suadiye'deki seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Tekin, hükümete eleştirilerde bulundu. Son dönemlerde bütün yolsuzlukların yanında otoriter bir döneme gelindiğini belirten Tekin, “Belli ki bu siyasal mühendisliği geçenler iktidarı teslim aldıkları gibi bakanlar kurulunu rehin almışlar. Başbakanı rehin almışlar. Suç üstü yakalandığı için rehin alındı. Yetmedi şimdi Cumhurbaşkanı rehin alındı. Yarın insanların başvurabileceği devletin herhangi bir kurumu kalmadı.” diye konuştu.

Ankara’da 6 ilçeye olağanüstü hal yasasının uygulandığını söyleyen Tekin, “İzmir’de 3 ilçeyle ilgili benzer bir uygulama var. Acaba seçimi az bir süre kala bu uygulama büyük kentlerde oluşur mu? Diye kaygılarım var. 1 haftadır bu cümleleri kullanıyorum ancak iktidar yetkilileri tarafından bir cevap verilemedi. Olağanüstü halde seçimin güvenliği olmaz. Polis devletinin olduğu yerde seçim güvenliği olmaz. Bunun herkes tarafından bilinmesi gerekiyor. Özellikle büyükşehirlerde
olağanüstü hal yasası uygulanabilir söylentileri var bu doğruysa vahim bir olay olur. Bu sıkı bir yönetimdir. Sıkı yönetimlerde seçim güvenliği olmaz.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’a seslenen Tekin, şunları kaydetti: “Bütün bu tapeler, bütün bu konuşmalar, bütün fezlekeler içerisinde bulunan bilgiler eğer sizin özel yaşamınızla ilgili, siyasal yaşamınızla ilgili bir şeyler varsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizde kendimizi kalkan ederiz. Hiçbir siyasetçinin özel yaşamına, siyasal yaşamına müdahale edilmesini asla kabul etmeyiz. Ama bütün dosyalara baktığımızda tamamında somut, açık, belgeler net yani hangi paralel devlet size, çocuklarınıza gidin hırsızlık yapın dedi.”

Gürsel Tekin, Sarıgül’ün programlarına katılmadığı yönünde olan iddialara karşılı ise şunları söyledi: “Geçen gün programda beraberdik. Hatta 15’inde de beraber olacağız. İstanbul’da yapılması gereken ne varsa her zaman hazırım bunda bir tereddüt olmasın. Mustafa beyinde öyle bir şey diyeceğini zannetmiyorum.”
CİHAN

Yorumlar