CHP'li Tekin: Kentsel dönüşüm adı altında insanları sürgüne tabi tutuyorlar

Okmeydanı'nda 5 mahallenin Beyoğlu Belediye Meclisi'nin kararıyla 'riskli alan' ilan edilmesini protesto eden vatandaşlar yürüyüş gerçekleştirdi. Vatandaşlara destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tekin: Kentsel dönüşüm adı altında insanları sürgüne tabi tutuyorlar

Okmeydanı'nda 5 mahallenin Beyoğlu Belediye Meclisi'nin kararıyla 'riskli alan' ilan edilmesini protesto eden vatandaşlar yürüyüş gerçekleştirdi. Vatandaşlara destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Benzer film Sultan Mahallesi, Sulukule ve Tarlabaşı içinde söylenmişti. Mallarınızı elinizden alanlar kentsel dönüşüm adı altında bölgede oturan insanları sürgüne tabi tutuyorlar.” dedi.

Çevre Koruma Derneği üyeleri ve vatandaşlar ‘Okmeydanı riskli alandır’ kararını protesto etmek amacıyla Galatasaray Meydanı'ndan Beyoğlu Belediyesi önüne yürüdü. Vatandaşlara Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da eşlik etti. ‘Rant için değil, halk için plan’ yazılı pankart açan grup, ‘Tapu hakkımız ranta dönüştürülemez’, ‘Okmeydanı Sulukule olmayacak’, ‘Heveslenme Bilal Okmeydanı’nı sana yedirmeyiz’ yazılı dövizler taşıdı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Okmeydanı’nda yaşananların kentsel dönüşüm olmadığını, vatandaşların ranta kurban edildiğini söyledi. Tekin, şöyle devam etti: “Benzer film Sultan Mahallesi, Sulukule ve Tarlabaşı içinde söylenmişti. Bugün oralara gidildiğinde insanların nasıl sürgüne tabi tutulduğunu göreceksiniz.”

Riskli alanlar için, deprem dönüşümü için kullanılması gereken kamuya ait 500 arsanın kimler tarafından kimlere peşkeş çekildiğini basın ile paylaştığını kaydeden Tekin, “Ne yazık ki paylamış olduğum 15 milyonluk İstanbul’un ortak mallarının kimlere nasıl talan edildiğini gazetelerin bir kısmında gördük. Ama bazı gazete ve televizyonlarda bunu görmek mümkün olmadı. Unutmayın ranta kurban edilen 500 parça kamu alanları tamamı sizin yerlerinizdir. Mallarınızı elinizden alanlar kentsel dönüşüm adı altında bölgede oturan insanları sürgüne tabi tutuyorlar.” diye konuştu.

Okmeydanı Çevre Koruma Derneği Başkanı Ali Çektin, Okmeydanı’nın riskli alan ilan edilmesinin Türkiye’de yapılan en geniş kapsamlı riskli alan ilanı olduğunu belirtti. Çektin, Okmeydanı arazileri 1 milyon 650 bin metrekare olup 100 bin kişiyi ilgilendirmektedir. Okmeydanı’ndaki kentsel dönüşüm Tarlabaşı’nda olan kentsel dönüşümün 80 katıdır ve Tarlabaşı projesinin bitirilemediğini hepimiz biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Grup açıklamalarının ardından Beyoğlu Belediyesi’nin önüne üzerinde ‘Okmeydanı’nın ranta çevrilmesine hayır’ yazılı siyah çelenk bıraktı.

CİHAN

Yorumlar