CHP'li Tanal: Gezicilere İstanbul'un farklı hukuku uygulanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'da Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde gözaltına alınanların hala serbest bırakılmamasına tepki gösterdi. Adliye binası önünde basın açıklaması yapan Tanal, "İstanbul'un...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tanal: Gezicilere İstanbul'un farklı hukuku uygulanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'da Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde gözaltına alınanların hala serbest bırakılmamasına tepki gösterdi. Adliye binası önünde basın açıklaması yapan Tanal, "İstanbul'un farklı hukuku uygulandığı için ve gözaltılarının uzatılma gerekçeleri hep kes yapıştır kopyalama yöntemiyle gözaltı süreleri uzatılmış." dedi.

Mahmut Tanal, Gezi protestoları nedeniyle gözaltına alınanlara destek vermek için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Basın mensuplarına açıklamalar yapan Tanal, hem gözaltı süreleri hem de gözaltındakilerin haklarının verilmemesine ilişkin bilgiler verdi. Türkiye'nin her yerinde uygulanan hukukun aynı olması gerektiğini ancak uygulamada bunu göremediklerini belirten Tanal, "Ülke genelinde tek bir hukuk vardır. İstanbul'un hukukuyla Antalya'nın, Ankara'nın, Tekirdağ'ın, Hakkari'nin, Diyarbakır'ın hukuku aynıdır derler. Gezi olaylarında gözaltına alınan insanların tamamı ülke genelinde serbest bırakıldığı halde İstanbul'un farklı hukuku uygulandığı için ve gözaltılarının uzatılma gerekçeleri hep kes yapıştır kopyalama yöntemiyle aynı şekilde gözaltı süreleri uzatılmış. Şu anda 35 arkadaşımız gözaltında. İfadeleri alınmaya başlanmıştır." diye konuştu.

Gözaltında tutulanlardan birinin savcı tarafından serbest bırakıldığını ancak bu kişinin hala adliyede tutulduğunu savunan Tanal, "Mahkeme kararlarına bu siyasiler uymaz, yürütme uymaz, savcının kararına polis uymaz... Bu kararları biz nerede uygulayacağız." diye sordu.

CHP'li Tanal, gözaltında tutulan kişilere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilmediğini, ihtiyaçlarının avukatlar tarafından karşılandığını belirten Tanal, "Emniyet şu aşamada gözaltında bulunanlar için yemek vermediği için eziyet suçunu işlemiştir." diyerek resen soruşturma başlatılması gerektiğini savundu.

CİHAN

Yorumlar