CHP'li Sezgin Tanrıkulu: Başbakanın kibri aklının önüne geçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bazı bakan ve iktidar partisi milletvekillerinin Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ve hizmet camiasına yönelik mesnetsiz iddia ve tehditlerine bir tepki de CHP Genel Başkan.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Sezgin Tanrıkulu: Başbakanın kibri aklının önüne geçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bazı bakan ve iktidar partisi milletvekillerinin Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ve hizmet camiasına yönelik mesnetsiz iddia ve tehditlerine bir tepki de CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'dan geldi. Tanrıkulu, devlet gücünü elinde bulunduranların masum şahıslara tehdit ve hakaret edemeyeceğini söyledi.

Partisinin belediye başkan adaylarıyla bir araya gelmek ve seçim gezilerinde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Sezgin Tanrıkulu, partsinin il binasında ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, 17 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun Türkiye için milat olduğunu belirtti. Tanrıkulu, operasyon sonrası Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin en derin krizini yaşadığını kaydetti. 'Hain, kahramanlık' gibi kavramların savaş ve olağanüstü dönemlere ait ifadeler olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı, yolsuzluk operasyonuna cesaretle eleştirenlerin hain olarak görülmemesi gerektiğine vurgu yaparak, "Türkiye'de bir demokrasi varsa bu hükümetin eleştiriye açık olması ve tahammül göstermesi lazım." dedi.

'BAŞBAKAN HERKESİ HAİN GÖRMEKTE'

Başbakan Erdoğan'ın eleştiriye açık olmasının gerektiğine de değinen Tanrıkulu," Ama Sayın Başbakan kendisiyle ilgili en küçük bir eleştiriye bile tahammülü yok. Başbakan herkesi hain görmekle, Türkiye demokrasisine büyük bir yara aldırtıyor. Yarın öbür gün kendisine başkaları, başka sıfatlar kullanmasına zemin hazırlıyor. Bu siyaseten doğru olmayan sözler. Başbakanın bir an önce kendisine gelmesi lazım. Ama Başbakanın kibri maalesef aklının önüne geçmiş durumda. Kendi çevresinden başka kimseyi görmüyor. Çevremizde dost ülke kalmadı. Kendisi İran'dan yeni geldi, suratı 5 karıştı. Başbakanın kibri kendisini ve Türkiye'yi bu noktaya taşıdı. Kendisine gelmesi lazım. Buradan kendisine sesleniyorum yazık ediyor Türkiye'ye, yazık ediyor." diye konuştu.

'ELEŞTİRİYE AÇIK OLACAKSINIZ'

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın, hükümeti cesaretle eleştirmesi nedeniyle işadamı Mustafa Yıldız'ı tehdit etmesini ise yakışıksız bulduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Son derece üzücü bir durum, milletvekiline yakışmayan bir tutum. Kendisini, hem o vatandaşın şahsında, hem STK şahsında, Erzurumlulardan özür dilemesini bekliyorum. Bir milletvekili olarak bunu da kendisine öneriyorum. Yapılması gereken budur. Bu dönemler değerli arkadaşlar öfkeli olunması, kin içinde olunması, hırslı olunması dönemleri değil, milletvekillerinin böyle bir hakları yok. Kendilerini cesaretle eleştiren STK'lara, yurttaşlara bu şekilde davranma hakları yok. Eleştiriye tahammül edeceksiniz. Hakaret ve küfür içermediği sürece bütün eleştirilere açık olup, hoşgörülü olacaksınız. Ama dediğim gibi gibi rüşvet, yolsuzluk ve sahtekarlık gibi olayların ortaya çıkarılmasında, toplumun, STK'ların cesaretle buna karşı çıkması maalesef milletvekili arkadaşlarımızı bu hale düşürüyor."

'DEVLETİN GÜCÜNÜ ELİNDE BULUNDURANLARA YAKIŞMIYOR'

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, Erzurum'da Hocaefendi ve cemaat aleyhinde öfke ve kin dolu yaptığı konuşmanın devlet gücünü elinde bulunduran bir siyasetçiye yakışmadığını da sözlerine ekleyen Sezgin Tanrıkulu, "Bu kadar çok öfke, bu kadar kin hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Konuşurken başkalarını rencide eden, aşağılayan, yok sayan, tehdit eden bir dil hiçbir siyasetçiye hele hele devletin gücünü elinde bulunduran siyasetçilere hiç yakışmaz. Bizim herkese göstereceğiz bir araç vardır; hukuk, adalet ve özgürlük. Bunun dışında bir araç olmaması lazım. Gücü elinde bulunduranlar tehditle, öfkeyle, kinle, 'sizi edeceğiz, yok edeceğiz, ininize gireceğiz' gibi sözler hiçbir devlet adamına, bir hukukçuya, siyasetçiye gücü elinde bulunduranlara yakışmaz." CİHAN

Yorumlar