CHP’li Şeker: Yolsuzluklara adı karışanlar neden görevde tutuluyor?

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nde müfettiş raporlarıyla da tespit edilen yolsuzlukların akıbetini Meclis gündemine taşıdı. Meclise soru önergesi veren Şeker,...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Şeker: Yolsuzluklara adı karışanlar neden görevde tutuluyor?

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nde müfettiş raporlarıyla da tespit edilen yolsuzlukların akıbetini Meclis gündemine taşıdı. Meclise soru önergesi veren Şeker, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yanıtlanması istemiyle “Yolsuzluklara adı karışanlar hala neden görevde?” diye sordu.

CHP Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep KYK Bölge Müdürlüğü'nde adı yolsuzluğa karışan kişilerin hala görevde olduğunu belirterek, “Yolsuzluk yapılarak devletin zarara uğratılmasının müfettiş raporlarında da yer almasına rağmen, bu kişiler ne görevden alındı ne de devlet zararı kendilerinden tahsil edildi.” dedi.

Şeker, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından cevaplanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü, idari işlerden sorumlu bölge müdür yardımcısı ve satın alma şube müdürünün yolsuzluk iddialarını hatırlattı. Söz konusu kişilerin kurumun satın alımlarında bazı firmaları kayırdıklarına, ihaleye fesat karıştırdıklarına ve devleti zarara uğrattıklarına dair Kredi ve Yurtlar Kurumu Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerince düzenlenmiş çok sayıda raporun mevcut olduğunu kaydeden Şeker, Bakan Kılıç’a şu soruları yöneltti:

“2006 yılından bu yana, KYK Gaziantep Bölge Müdürü, idari işlerden sorumlu bölge müdürü yardımcısı ve satın alma şube müdürü hakkında Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerince düzenlenen raporların, açılan davaların sayısı ve içeriği nedir? 2006 yılından bu yana, kurumu zarara uğrattıkları gerekçesiyle KYK Gaziantep Bölge Müdürü, idari işlerden sorumlu bölge müdürü yardımcısı ve satın alma şube müdürü adına çıkarılan borçların miktarı nedir? Bu borçlar bahsedilen kişiler tarafından hangi tarihlerde ve nasıl ödenmiştir? Bazı firmaları kayırma, oturdukları lojmanlara usulsüz harcama yapma gibi eylemlerle Kurum’u zarara uğratan ve adlarına borç çıkarılan söz konusu kişilerin borçlarını ödemedikleri iddiaları doğru mudur? Doğru ise kurum alacağının tahsilini kimler, hangi nedenle engellemişlerdir? Bu kişiler hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? KYK Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 02.09.20013 tarih ve 2013-11/5, 63/03, 66/06 sayılı raporlarında KYK Gaziantep Bölge Müdürü’nün görevden alınmasıyla ilgili teklifin yerine getirilmemesinin gerekçesi nedir? KYK Gaziantep Bölge Muhasebe Şube Müdürü’nün Zonguldak’a tayin edilmesinde ve mahkeme kararıyla görevine iade edilmesi sonrasında uygulanan baskılarda, kişinin bölge müdürü ve diğer yöneticilerin yolsuzluklarını ortaya çıkarmasının etkisi var mıdır?” CİHAN

Yorumlar