CHP’li Şeker: Suriyeliler otobüsle Başbakan’ın mitingine taşınıyor

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep’te yapacağı miting öncesinde, Suriyeli mültecilerin otobüslerle miting alanına taşındığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Şeker: Suriyeliler otobüsle Başbakan’ın mitingine taşınıyor

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep’te yapacağı miting öncesinde, Suriyeli mültecilerin otobüslerle miting alanına taşındığını ileri sürdü.

CHP’li Mehmet Şeker, Karkamış ve Nizip mülteci kamplarında kalan Suriyeli mülteci vatandaşların Başbakan’ın mitingine getirildiğini iddia etti. Şeker, "Bizim Karkamış ilçemizden ve Nizip ilçemizden yönetici arkadaşlarımız şikayette bulundular. Dediler ki, ‘Pek çok otobüs geldi, Suriyelilerin bulundukları kampın önüne park etti. Hayırdır diye araştırdık, saat 16.00’da olacak Başbakan’ın mitingine Suriyeli vatandaşları otobüslere bindirerek getireceklermiş. 60-70 tana otobüs bir tarafta, 40-50 tana otobüs başka bir taraftan bu vatandaşları otobüslere yükleyip mitinge getirecekler. Bu mitingde Başbakanı çok coşkulu, kalabalık, Başbakana sahip çıkan bir grup karşılaması için bu girişimde bulunuyorlar." diye konuştu.

Uygulamanın etik olmadığını belirten Şeker, şu açıklamalarda bulundu: "Bunlar doğru şey değil. Bunlar Türkiye demokrasisi için de ayıp şeyler. Artık miting için buraya mülteci olarak gelmiş, size sığınmış yokluk içerisindeki evi olmayan çocuklarını kaybetmiş, eşini kaybetmiş, hiçbir şeyi olmayan insanları burada barındırırken. Bunlara yiyecek içecek verirken Türk halkının cebinden veriliyordu. Sayın Başbakan’ın cebinden verilmiyor. Bu insanları kendi mitingine, kendi yandaşları gibi göstermesi doğru değil, ahlaki değil, etikte değil. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. İstediğiniz kalabalığı toplayın. Önemli olan oy atacak halkın gözündeki itibarınız. Bunları yaparak bence daha çokta küçülüyorlar. Aslında doğru olan, demokrasiye uygun olanda halkın kendiliğinden bir şölen havasında bir mitinge gitmesidir."

Mitingin yapılacağı alana sabah Tıp Bayramı için gittiğinde polis tarafından girmenin mümkün olmadığını dile getiren Şeker, "Böyle bir demokrasi olamaz. Korkuyorsanız Başbakanlık yapmayın. Korkuyorsanız idarecilik yapmayın. Korkuyorsanız aday olmayın, korkuyorsanız siyaset yapmayın. Siyaset yapıyorsanız halkın içinde olacaksınız. 5 bin polis korumasıyla gezmeyeceksiniz. Suriyeli vatandaşlarımızın, buraya sığınmış insanlarımıza yapılan en büyük zulümdür bu. Çok ayıptır. Ben bir milletvekili olarak bunu yapan insanları şiddetle kınıyorum." açıklamalarında bulundu.
CİHAN

Yorumlar