CHP'li Şeker, MİGEM personelinin yeterliliği ile ilgili soru önergesi verdi

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) personelinin yeterliliği ile ilgili Meclis'e soru önergesi verdi. MİGEM’in maden sahalarını denetleyecek eğitim,...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Şeker, MİGEM personelinin yeterliliği ile ilgili soru önergesi verdi

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) personelinin yeterliliği ile ilgili Meclis'e soru önergesi verdi.

MİGEM’in maden sahalarını denetleyecek eğitim, bilgi ve tecrübeye sahip yeterli personelinin olup olmadığı yönünde soru önergesi veren CHP Milletvekili Mehmet Şeker, Soma’da meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan maden faciasından sonra madenlerdeki denetim faaliyetlerinin yeterliliğini gündeme getirdi. CHP’li Şeker, madenlerdeki denetim faaliyetleri hakkında Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Şeker, yürürlükteki mevzuata göre maden sahalarının denetim faaliyetlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı MİGEM’in yürüttüğünü kaydederek, yeterli ve eğitimli personel sorununa dikkat çekti.

MİGEM’de denetimden sorumlu personel sayısının yetersiz olduğu yönündeki iddialara dikkat çeken Şeker, "Bu personelden bazılarının maden sahalarını denetleyecek eğitim, bilgi ve tecrübeye sahip olmadığı, dolayısıyla madenlerde gerekli sıklıkta ve olması gereken ciddiyette denetimler yapılamadığı uzmanlar tarafından öne sürülmektedir." dedi.

Türkiye’de denetlenmesi gereken ruhsatlı maden sayısı ile bu maden sahalarında olması gereken denetim sıklığını ve yapılan denetim sayılarını soran Şeker, Bakan Yıldız’a şu soruları yöneltti: "MİGEM bünyesinde ruhsatlı maden sahalarını denetleyecek personel sayısı nedir? Bu personelin mezun oldukları okullar itibarıyla sayıları nedir? MİGEM’de denetimden sorumlu personel arasında başka kurumlardan nakil yöntemiyle geçiş yapan ve maden ya da jeoloji mühendisi olmayan kişi sayısı kaçtır? Bu kişilerin mezun oldukları okullar ve bölümleri nedir? Bu personel şimdiye kadar hangi maden sahalarında kaç defa denetime gitmişlerdir? Soma’da maden faciasının yaşandığı ocakta son iki yılda yapılan denetimlerin tarihleri, denetim yapan personelin sayısı ve eğitim durumları nedir? Söz konusu madende yapılan denetimlerin raporların hangi bilgi ve bulgulara yer verilmiştir?"

CİHAN

Yorumlar