CHP'li Salıcı: Tahriklere karşı sessizce dağılacağız, oyunları boşa çıkaracağız

CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde toplanan CHP’li grup, parti yetkililerinin ikazı üzerine Taksim’e yürümedi. Hükümetin provokasyonuna gelmeyeceklerini ifade eden parti yöneticilerine gruptan bazıları, ‘direniş kırıcılığı...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Salıcı: Tahriklere karşı sessizce dağılacağız, oyunları boşa çıkaracağız

CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde toplanan CHP’li grup, parti yetkililerinin ikazı üzerine Taksim’e yürümedi. Hükümetin provokasyonuna gelmeyeceklerini ifade eden parti yöneticilerine gruptan bazıları, ‘direniş kırıcılığı yapıyorsunuz’ diyerek tepki gösterdi. Tepki gösteren kişilerle CHP’li yöneticiler arasında provokasyon tartışması yaşandı.

CHP’li milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Süleyman Çelebi, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Özgündüz ile İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, partinin Beşiktaş İlçe Başkanlığı’na geldi. Burada toplanan partililere hitap eden İl Başkanı Salıcı, “Bütün Türkiye’nin, bütün dünyanın bildiği o genç arkadaşlarımızı, o polis memurumuzu, Gezi’de gözünü kaybeden, Gezi’de farklı uzuvlarını kaybeden arkadaşlarımızı anmak için yapılacak olan böyle bir toplanmayı anlamsız bulan hükümet yetkililerine, bundan korkan Başbakana ve hükümet zevatına, yerli yerinizde oturursanız yoksa, gerisini söylemeye benim terbiyem el vermiyor, sayın Binali Yıldırım’ın yakınına, madenciyi tekmelemekten zevk alan Başbakanlık müşavirine, onların tüm tahrik girişimlerine karşı biz birazdan sessizce dağılacağız arkadaşlar. Sizden ricamız ülkede bir kutuplaşma, yurttaşlarımızın karşı karşıya gelmesine neden olacak herhangi bir olayın içinde biz CHP’liler olarak olmayacağız. Onların bütün oyunlarını boşa çıkaracağız. Yurttaşlarımızın canını, malını korumak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Salıcı, partililerden, Taksim’in çeşitli noktalarına gidecek olan milletvekillerini takip etmelerini ve uygun davranış göstermelerini istedi. Gezi’de ölenleri sevgi ve saygıyla andıklarını kaydeden Salıcı, “O mücadele barışçı bir yoldan devam edecek. Onlar bir yol açtı, biz de devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Salıcı’nın, konuşmasını bitirmesinin ardından grup içinden biri ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganı atmaya başladı. Salıcı’ya ve CHP’li milletvekillerine tepki gösteren bu kişi, “Valinin açıklamasından ne farkı kaldı. Direniş kırıcılığı yapıyorsunuz. Bunların hesabını vereceksiniz.” diye bağırdı.

Bunun üzerine CHP’li yetkililer, “Provokasyona gelmeyelim” uyarısında bulundu. Bu uyarı üzerine tepkili vatandaş, “Provokatör senin gibidir. Buraya eylem için çağırdınız, dağılmak için değil. Gidin bandoyla mızıkayla valiyi karşılayın.” diye bağırdı. Araya giren diğer partililer tepki gösteren vatandaşı uzaklaştırdı. CHP’li grup da sessizce dağıldı.

CİHAN

Yorumlar