CHP'li Porgalı: Yeşilyurt'ta ilk olarak 60 proje hayata geçireceğiz

Malatya’da CHP merkez Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Hulusi Porgalı, seçilmeleri halinde altyapıdan üstyapıya, sanattan spora 60 projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Porgalı: Yeşilyurt'ta ilk olarak 60 proje hayata geçireceğiz

Malatya’da CHP merkez Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Hulusi Porgalı, seçilmeleri halinde altyapıdan üstyapıya, sanattan spora 60 projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

    Hulusi Porgalı, yaptığı açıklamada, ilkeli bir seçim çalışması yürüttüklerini anlattı. Siyasi anlamda rakiplerini eleştirerek karalama yapmadıklarını kaydeden Porgalı, sadece projelerini anlattığını ifade etti. Popülizmden uzak durduklarının altını çizen Porgalı, “Siyaset konuşmayacağız, hizmet konuşacağız. Popülizm yapmayacağız gerçekleri anlatacağız. Yapamayacağımız hiçbir hizmetin sözünü vermeyeceğiz. Dil, din, mezhep ve cinsiyet ayrımcılığı yapmadan toplumun tüm renklerine saygı duyup zenginliğimiz olarak değerlendireceğiz.” dedi.

    30 Mart yerel seçimlerinin büyükşehir statüsü kazanan Malatya ile merkez ilçe Yeşilyurt’un dönüm noktası olduğunu söyleyen Porgalı, “Bizce 30 Mart yerel seçimleri Malatya ve Yeşilyurt için çok önemli bir eşik. Malatya ve Yeşilyurt’un gelecek 50 yılına belirleyecek. Bu yürüyüş mahalleler arası ayrımcılığa son verme yürüyüşüdür, bu yürüyüş tehditlere ve baskılara dur deme yürüyüşüdür.” diye konuştu.

    Yeşilyurt’ta ilk etapta 60 projeyi hayata geçireceklerini vurgulayan Porgalı, projelerinden bazılarını şöyle anlattı: “Kiraz ve Kayısı borsasını kurarak yaş ve kuru meyve alımında üreticimiz emeğinin karşılığını alacak. Çağdaş kent yaşamının artık olmazsa olmazı otoparkları ivedilikle projelendirip, hem vatandaşımızın günlük yaşamını kolaylaştıracağız. Semtlerimizde kurulan pazarları panayır görünümünden kurtarıp esnaflarımızın ihtiyaç duyduğu temel alanlar ile kullanışlılığını arttırarak çok amaçlı semt pazarları inşa edeceğiz. e-Belediyecilik uygulamalarıyla ihtiyaç duyacağınız tüm belediye hizmetlerine internet ile ulaşılabilecek. İmar durumundan emlak beyanına, nikah işlemlerinden işyeri ruhsatı başvurusuna kadar onlarca hizmet verilecek. Doğa sporları merkezi ile meslek edindirme kursları açacağız. Yeşilyurt Meslek Edindirme Kursları tüm mahallerimizi kapsayacak, usta öğreticiler eşliğinde sertifikasyon programları uygulanacaktır. Ev ekonomilerine katkı sağlayabilecek hanımlarımız, hünerlerine hüner katacaklar.”

    Bilim, sanat ve sosyal eğlence merkezleri oluşturacaklarını anlatan Porgalı, “Gezegen evi ve bilim merkezi açarak gökyüzünün gerçek zamanlı görüntüsü ile gökbiliminin gizemli dünyasında yolculuk, matematik ve fizik deneylerinden bilim atölyelerine kadar birçok uygulama keyifli mimari ve salonları ile çocuklar ve ebeveynlerin zaman geçirmekten keyif alacağı eşsiz bir merkez olacak. Tüm yaş gruplarına hitap edebilecek binicilik okulunun yanı sıra atlı sporlar merkezi bünyesinde ata sporlarımızı korumak ve yaşatmak, gençlerimizi alternatif spor aktiviteleri ile tanıştırmak için özel eğitim programları hazırlayacağız. İkinci üniversite kurulmasına öncülük edeceğiz. Denizaltının gizemli dünyasında keyifli bir yolculuk için dev bir akvaryum kompleksi inşa edeceğiz. Yaşlı ve bakıma muhtaç kimsesiz yaşlılarımız için Yeşilyurt’un doğal bitki örtüsü ile tek bir odaya bağımlı kalmaksızın, sabit müstakil konutlar hazırlayarak, yine belediye personelinin yemek, temizlik vb. gibi hizmetlerini vereceği kendilerini evlerinde hissedecekleri doğal bir ortam hazırlayacağız. Bölgenin en büyük ve kapsamlı eğlence merkezi Yeşiyurt’ta olacak. Beylerderesi Viyadüğü peyzaj ve sosyal tesis uygulamaları ile şimdi çok daha mistik bir yapıya kavuşacak.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar