CHP'li Özkan: Suçsuz insanlara suç isnat etmek tek kelimeyle ayıp

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, iktidarın kardeşi kardeşe düşürme planlarından vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in soru önergesiyle gündeme getirdiği Hizmet'e Kumpas...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Özkan: Suçsuz insanlara suç isnat etmek tek kelimeyle ayıp

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, iktidarın kardeşi kardeşe düşürme planlarından vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in soru önergesiyle gündeme getirdiği Hizmet'e Kumpas planı ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Özkan, suç olmadan insanlara suç isnat etmenin hukuki bir durum olmadığını söyledi. Bu tür girişimlerin hukuki değil siyasi olduğunu, iktidarın kendisi gibi düşünmeyeni cezalandırdığını vurgulayan Özkan, suçsuz insanlara suç isnat etme ve suç oluşturmanın tek kelimeyle ayıp olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası haşhaşi, örgüt, paralel yapı, in, ininize gireceğiz söylemleriyle toplumda cemaat algısı oluşturduğunu belirten Özkan, 30 ile gönderilen yazının suç oluşturma talimatı olmasının ülke adına üzüntü verici olduğunu kaydetti.

    Ülkeyi yönetenlerin kışkırtıcı, kin, nefret, ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemlerinin milli birlik ve kardeşliğe zarar verdiğini belirten Özkan, sivil toplum kuruluşlarını fişlenmesinin de toplumda yardımlaşma ve dayanışma duygusuna zarar verdiğini ifade etti. Ülkeyi yönetenlerin milli ve birlik ve kardeşliği bozacak her türlü söylemden uzak durması gerektiğinin altını çizen Özkan," İyi bilinmesi gerekir ki bu ülkede hiç kimse haşhaşi, faiz lobisi, vaiz lobisi, ur, sülük, ulan, in, virüs, çirkin ve çapulcu değildir. Ülkemizi ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemlerle kamplaştırmaya hakkı yoktur. Suç işlemeyen insanlara suç isnat etmekte bir suçtur. Günümüzde gizli tanıklığın adı bir nevi yalancı şahitlik olmuştur. Biz bunu bazı davalarda gördük. Bu ülkede herkes hukukun üstünlüğüne inanması lazım. Hukuk herkese lazım. Suçsuz insanlara suç unsuru oluşturmak ayıptır ayıp. Kanunsuz emirlerle yargılama olmaz. Biz 76 milyon Türkiye olarak kardeşiz. Bu tür hukuki olmayan uygulamalar ülkede kardeşlik ve milli birlik ruhuna zarar veriyor." diye konuştu.

Kinle, nefretle, ayrıştırıcı söylemlerle ülke yönetilemeyeceğinin altını çizen Özkan, çalışanların, kötülük düşünmeye vakit bulamayacağını, çalışmayanlar ise, kendilerini kötülükten kurtaramayacağını kaydetti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdur' dediğini hatırlatan Özkan, ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemlerin toplumda birlikte yaşamaya zarar verdiği için tehlikeli olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar