CHP'li Özkan, ağacında kalan portakalı Meclis gündemine taşıyacak

CHP Burdur Milletvekili ve TBMM Tarım ve Orman Komisyonu üyesi ve dönem sözcüsü Ramazan Kerim Özkan, Antalya'nın Finike ve Manavgat ilçesinde dalında kalan portakalı Meclis gündemine taşıyacağını bildirdi. Milletvekili Özkan, yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Özkan, ağacında kalan portakalı Meclis gündemine taşıyacak

CHP Burdur Milletvekili ve TBMM Tarım ve Orman Komisyonu üyesi ve dönem sözcüsü Ramazan Kerim Özkan, Antalya'nın Finike ve Manavgat ilçesinde dalında kalan portakalı Meclis gündemine taşıyacağını bildirdi.

Milletvekili Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, Finike ve Manavgat'ta yetiştiricinin dalında portakalı satmak için 25 kuruşa alıcı bulamadığını kaydetti. Portakalın ağacında kalmasının tek sorumlusunun AK Parti hükümeti olduğunu savunan Özkan, iktidarın çiftçiye kaşıkla verdiği desteklemeyi kepçe ile aldığını ifade etti. Ülkede hiç üreticinin ürününü 3,5 liraya satamazken devletin çiftçiye sattığı bir litre mazotun yüzde 65'ni KDV olarak aldığını belirten Özkan, "Ülkemizde mazotun litresi 4,85 kuruş. Bunun yüzde 65'ni devlet vergi alıyor. Yani ülkemiz bir litre mazotun 3,5 lirasını vergiye gidiyor. Ülkemizde hiç bir çifti yetiştirdiği ürünü 3,5 liraya satamıyor. Manavgat, Finike, Demre ve Kemer'de portakal üreticisi ürününü 25 kuruşa satamıyor. Antalya'da dalında kalan portakalı Meclis gündemine taşıyacağız. İktidar portakal yetiştiricisinin feryadını duymalı." dedi.

Özkan, CHP'nin 9 Haziran'da Yeni Mahalle Belediyesi Nazım Hikmet Konferans Salonu'nda Tarım Hayvancılık Kurultayı CİHAN

Yorumlar