CHP'li Özgündüz: Savcı Akkaş, haksız yere linç ediliyor

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, yolsuzluk soruşturması elinden alınan Savcı Muammer Akkaş'ın haksız yere linç edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Özgündüz: Savcı Akkaş, haksız yere linç ediliyor

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, yolsuzluk soruşturması elinden alınan Savcı Muammer Akkaş'ın haksız yere linç edildiğini söyledi. Özgündüz, "Size verdiği metin bir basın açıklamasıdır. Kendisine ve soruşturmaya karşı yapılan baskıyı ve müdahaleyi anlatan bir basın açıklamasıdır." dedi.

Ali Özgündüz, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına müdahil olmak için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi.
Özgündüz, dilekçesinde, her iki yolsuzluk soruşturmasında 'Rüşvet alıp vermek ve rüşvete aracılık yapmak', 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Kamu ihalesine fesat karıştırmak', 'Suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama', 'Görevi kötüye kullanma', 'Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' ve 'Suçluyu kayırma' suçlamalarının yer aldığını söyledi. Bu suçların topluma karşı işlenmiş suçlar olduğunu belirten Özgündüz, dilekçesinde "Suçların mağduru toplumun tüm fertleri yani Türk milletidir." ifadesine yer verdi. Özgündüz, soruşturmalarda adı geçenlerin cezalandırılmasını ve Türk milletinin bir ferdi olarak açılacak olan davaya müdahil olarak kabul edilmesini talep etti.

Daha sonra adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Özgündüz, "Şu an kamuoyu tarafından bilinen tutuklanan ve hakkında soruşturma yürütülen tüm şüphelilerin suçluları kayıran, suç delillerinin yok edilmesine sebep olan, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs eden, yine suça iştirak eden, suçu bizzat işleyen hükümet üyeleri hakkında da şikayet dilekçesini verdik. Önümüzdeki aşamada biz bu davaya toplum ve millet adına milletvekili sıfatıyla müdahil olacağız." dedi.

Basın mensuplarına da dilekçenin birer fotokopisini vereceklerini belirten Özgündüz, "Sayın Başbakan bana da 'adliye önünde bildiri dağıtıyor' demesin. Bu vesileyle söyleyeyim. Savcı arkadaşımız haksız yere linç ediliyor. Saldırıya uğruyor. Burada bildiri dağıtmamış kamuoyu bunu bilsin. Sadece basın açıklaması yapmış. Basına verdiği metin bir basın açıklamasıdır. Kendisine ve soruşturmaya karşı yapılan baskıyı müdahaleyi anlatan bir basın açıklamasıdır. Dolayısıyla örgüt üyesi gibi, bildiri dağıtıyor gibi toplumu maniple eden sorumsuzca davranışlardır." eleştirisinde bulundu. CİHAN

Yorumlar