CHP'li Mudanya Belediyesi'nden eski yönetimin faaliyetlerine kısmi onay

Bursa’nın Mudanya ilçesinde Belediye Meclisi, başkanlığın 2013 yılına ilişkin faaliyet raporunu ‘şerhen’ onayladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Mudanya Belediyesi'nden eski yönetimin faaliyetlerine kısmi onay

Bursa’nın Mudanya ilçesinde Belediye Meclisi, başkanlığın 2013 yılına ilişkin faaliyet raporunu ‘şerhen’ onayladı.

    CHP’li Hayri Türkyılmaz başkanlığındaki Mudanya Belediye Meclisi, AK Partili eski yönetimin 2013 yılına ilişkin faaliyet raporunu görüşmek üzere CHP’den 14, AK Parti’den 7, MHP’den 3 üyenin katılımıyla toplandı. CHP’li üye Erkan Altıntaş’ın yönettiği meclis oturumunda, faaliyet raporunu CHP’li katip üyesi Mahmure Uçar okudu. Rapor hakkında AK Parti grubu söz almazken, MHP ve CHP grubunun görüşlerini bildirdi.

    Grupların konuşmaları ardından söz alan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, mazbata töreninde eski Belediye Başkanı Hasan Aktürk’ün kendilerine 7,5 milyon lira borç bıraktığını söylediğini ancak, raporlarda ortaya çıkan rakamın 17,5 milyon lira olduğunu gördüklerini hatırlattı. Mali hesapları bağımsız denetim şirketine inceleteceklerini kaydeden Türkyılmaz, sonucunu da Mudanyalılarla paylaşacaklarını belirtti.

    “Biz bu borcun 30-35 milyon lira çıkmasından endişe ediyoruz” diyen Hayri Türkyılmaz, “Mudanyalılar merak etmesin, biz verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışımızla tüm hesaplarımız açık ve net olacaktır. Muhakkak kabul edilmesi zor bir bütçe. O nedenle şahsi olarak da düşüncem bu raporu insani yönüyle kurumun devamlılığı adına mali konulara ‘şerh’ koyarak evet diyeceğiz. Mudanya’nın ve Mudanyalının bir kuruş hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz.” diye konuştu.

    Oylamada söz alan CHP Grubu Sözcüsü Akın Poroy, “Faaliyet raporundaki mali konulara şerh, diğer konuları kabul ediyoruz." dedi. Rapor, oybirliğiyle kabul edildi. CİHAN

Yorumlar