CHP’li Moroğlu, Urla’da avukatların alıkonulduğu olayı Meclis’e taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesiyle alınan Urla Hacılar Koyu’ndaki villaların bulunduğu bölgede incele yapan avukatların, dönüşe geçtikleri sırada jandarma tarafından durdurularak 3 saat bekletilmesini...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Moroğlu, Urla’da avukatların alıkonulduğu olayı Meclis’e taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesiyle alınan Urla Hacılar Koyu’ndaki villaların bulunduğu bölgede incele yapan avukatların, dönüşe geçtikleri sırada jandarma tarafından durdurularak 3 saat bekletilmesini Meclis’e taşıdı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Moroğlu, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan “Yapılan işlemler adli makamların talimatları doğrultusunda yerine getirilmiştir” açıklamasını hatırlattı. Bakan Bozdağ’a, “Talimatı sen mi verdin.” diye sordu.

    CHP Milletvekili Moroğlu, önergesinde, 27 Nisan 2014 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyon üyeleri ile İzmir Barosu’na bağlı avukatların, Urla Zeytineli köyünde mevcut imar planlarına ve sit alanları mevzuatına aykırı olarak inşa edilen yapıları yerinde görmek amacı ile Hacılar Koyu’na gittiğini hatırlattı. Avukatların Hacılar Koyu yolunun zincirle kapatılarak engellenmesi nedeni geri döndüğünü belirten Moroğlu, “Dönüş yolunda Urla İlçe Jandarma Karakolu ekibi tarafından durdurularak alıkonulan avukatlar karakola davet edilmişlerdir.” dedi.

    Jandarma Genel Komutanlığı internet sitesinden 28 Nisan’da yapılan, 'İşlemler adli makamların talimatları doğrultusunda yerine getirilmiştir' açıklamasına vurgu yapan Moroğlu, avukatların söz konusu koya girişinin neden engellendiğini ve bu engellemenin hangi yasal düzenlemeye dayandığını sordu.

    Moroğlu, Bakan Bozdağ’dan, “Avukatları çeşitli gerekçelerle karakola davet etme yetkisi jandarmaya mı aittir? Jandarma açıklamasında belirtilen adli makamların talimatı ile kast edilen adli makamlar Urla Cumhuriyet Savcısı mıdır? Urla Cumhuriyet Savcısı’na, avukatlarının söz konusu bölgeye girişlerine izin verilmemesi ve karakola çağrılmaları ile ilgili olarak bir talimatınız olmuş mudur? Aynı zamanda meslektaşınız olan 20 avukata yapılan bu muamele karşısında meslek onuru ve saygınlığı açısından herhangi bir açıklama yapmamanızın nedeni nedir?” sorularına yanıt vermesini istedi. CİHAN

Yorumlar