CHP'li Meclis Üyesi Arslanca, AK Parti'ye Katıldı

CHP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Yaşar Arslanca, partisinden ayrılarak AK Parti'ye katıldı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Meclis Üyesi Arslanca, AK Parti'ye Katıldı

CHP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Yaşar Arslanca, partisinden ayrılarak AK Parti'ye geçti. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, kentteki çok sayıda iri aile ve aşiret ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, partilerine yakın sürede fazla fazla iri katılımların olacağını anlatım etti.

CHP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Yaşar Arslanca, partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Arslanca için parti binasında düzenlenen törende konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, AK Parti'ye katılımların ilk halkasını gerçekleştirdiklerini söyledi. Bunun AK Parti'ye yapılacak iri katılımların ilk adımı olduğuna dikkat çeken Akar, 'Çünkü Diyarbakır'da iri aileler ve aşiretlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Yakında AK Parti'ye bu tarz katılımlar ile iri aile ve aşiretlerin destek ziyaretleri olacaktır' dedi.

'AK PARTİ SİYASET VE ÇÖZÜMÜN MERKEZİDİR'

AK Parti Diyarbakır mebus olmak için 211 bireyin namzet adaylığı başvurusunda bulunduğunu anımsatan Akar, 'Şu esas kadar Diyarbakır'da böyle bir referans olmamıştı. Rekor referans oldu. Bu partimizin bundan sonra siyasetin de, çözüm sürecinin de, hizmetinde merkezi olduğunun göstergesidir. AK Parti Diyarbakır'da siyasetin de, çözümün de merkezidir' diye konuştu.

3 NEDENDEN DOLAYI AK PARTİ

Aday adaylarını iri bir kısmı ile mülakat gerçekleştirdiğine ve bunların 3 yüzden ötürü AK Parti'de politika yapmak istediklerini söylediklerine dikkat çeken Akar, şunları kaydetti:

'Bunlar yeni anayasa, başkanlık sistemi ve çözüm süreci. Bu nedenlerle AK Parti'ye katılmak istediklerini ve ak partide politika yapmak istediklerini bizlere ilettiler. Bu memnuniyet veren bir şeydir. Ardından temayül yoklamaları yapıldı. Büyük bir katılım oldu ve bu kadar iri bir katılım beklemiyorduk. Sonra ise STK'ların temayül yoklaması yapıldı. Yüzde 80'ine yakını gelip kanaatlerini söylediler. İl binamızda yapmamızın da nedeni buydu. AK Parti'ye teveccüh noktasında bir gösterge olsun istedik.'

ÜYE SAYISI 24 OLDU

CHP'li Arslanca'nın partisine geçmesi ile birlikte, partisinin Büyükşehir Belediyesi meclisindeki organ sayısının 24'e ulaştığını da aktaran Akar, belediye meclisindeki AK Parti grubunun güçlendiğini vurguladı.

Akar, konuşmasının arkasından Arslanca'nın rozetini taktı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar