CHP'li Mansur Yavaş: Gençlerimizi teknoloji ile buluşturacağız

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Bilkent İdea Kulübü’nün düzenlediği konferansa katıldı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Mansur Yavaş: Gençlerimizi teknoloji ile buluşturacağız

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Bilkent İdea Kulübü’nün düzenlediği konferansa katıldı. Yavaş, gençlerin teknoloji ile buluşacağı bir Ankara için çalışacaklarını ifade ederek, “Teknokentleri, üniversiteleri, eğitimli insan kaynağı ile öne çıkan Ankara, girişimciliğin ve teknolojinin başkenti olacak. Gençlerimizi iş dünyası ile bu merkezlerde bir araya getirip onları iş sahibi yapacağız. Eğitimler, seminerler, konferanslar düzenleyerek gençlerimizin hep yanında olacağız." dedi.

Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleşen konferansta, Türkiye’deki denetleme mekanizmasının iyi olmadığını kaydeden Yavaş, “Belediye başkanı yetkisini sivil toplum kuruluşlarıyla, üniversitelerle, meslek odalarıyla paylaşarak kullanmalıdır. Tek başınıza karar verirseniz bugün Ankaramız'da olduğu gibi, Türkiye’nin en borçlu belediyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi olur. Yapılan yatırımların bir çoğu da atıl olur ” şeklinde konuştu. Ankara’nın farklı bir yönetime ihtiyaç duyduğunu belirten Yavaş, “Sayın Gökçek 20 yıldır hizmet etti. Güzel şeyler de yaptı. Ama artık yoruldu. Bu 20 yıllık sürece baktığımız zaman Başkent kimliği ortadan kaybolmuş, 24 saat yaşanmayan, insanların mutlu olmadığı bir Ankara var önümüzde. Kimsenin fikri alınmadığı zaman yaşayanlarda kendini kente ait hissetmiyor. Şehirlerde ortak bir yaşam vardır. Ortak yaşam da ortak akılla kurulur” ifadelerini kullandı.

Ankara’daki trafik sorununa değinen Yavaş, “Alt-üst geçitler, yeni açılan yollar trafiği daha fazla yoğunlaştırmaktadır. Yeni açılan yolların hepsi başka yeni yolların açılmasını gerektirecek. Ankara’nın her yeri caddelerden ibaret olacak. Biz Bilkent, Hacettepe ve ODTÜ’yü monorayla mevcut metroya bağlayacağız. Yani gençler entegre bir şekilde monoraydan inip metroya binecekler” dedi.

Yavaş, Gençlik ve Teknoloji Merkezleri ile gençleri teknoloji ile buluşturacaklarını belirterek, "Gençlerimizi iş dünyası ile bu merkezlerde bir araya getirip onları iş sahibi yapacağız. Bu merkezler Ankara’nın teknolojiyi içselleştirdiği, teknolojik kültürün şehre yayıldığı yerler olacak. İçi boş, hangi amaca hizmet ettiği anlaşılmayan merkezler yeni bir kimlik kazanacak, mevcutlara daha iyileri eklenecek. Teknokentleri, üniversiteleri, eğitimli insan kaynağı ile öne çıkan Ankara, girişimciliğin ve teknolojinin başkenti olacak. Gençlerimizi iş dünyası ile bu merkezlerde bir araya getirip onları iş sahibi yapacağız. Eğitimler, seminerler, konferanslar düzenleyerek gençlerimizin hep yanında olacağız. KOSGEB eğitimleri, meslek yatırımcı ağları gençlerimizle bu merkezlerde buluşacak, onları iş sahibi yapacak. Ankaralı kazanacak. Bu merkezler tüm ilçe ve semtlere yayılan sinir uçları olacak. Gençlik ve teknoloji merkezleri mimarisi ve ruhu ile güler yüzlü çalışanları ile gençlerin ve tüm vatandaşlarımızın geleceğini aydınlatan, daha çok kazanca açılan kapısı olacak.” dedi.
CİHAN

Yorumlar