CHP'li Koç: Sarkozy gibi yargı önünde hesap vereceksin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy gibi bir zaman sonra yargı önünde hesap vereceğini kaydetti. Koç, “Bir zamanlar kibrinden Fransa titrerdi. Şimdi akçeli işlerden...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Koç: Sarkozy gibi yargı önünde hesap vereceksin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy gibi bir zaman sonra yargı önünde hesap vereceğini kaydetti. Koç, “Bir zamanlar kibrinden Fransa titrerdi. Şimdi akçeli işlerden gözaltına alınıyor. Hiçbir yere kaçamayacaksın. Aynı Sarkozy gibi bağımsız Türk yargısı önünde hesap vereceksin.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Başbakan Erdoğan’ın seçildiği takdirde kucaklayıcı olmak yerine belli bir kesimin cumhurbaşkanı olacağını iddia eden Koç, Başbakan Erdoğan için “Kendinden başka herkesi hor gören, dışlayan, kendi siyasi arkadaşlarını dahi tek kalemde harcayan, sıfırlayan bir ego, bir kibir abidesi.” ifadelerini kullandı.

Hakkında soruşturma başlatılan eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’den örnek veren CHP Parti Sözcüsü Koç, “Bak Sarkozy’ye. Bir zamanlar kibrinden Fransa titrerdi. Şimdi nüfuz ticareti yapmaktan ve akçeli işlerden gözaltına alınıyor. Fransa’da hukuk var. Sarkozy cumhurbaşkanlığı yaptı, kaçamadı. Hesap verme dönemi. Sen istediğin salonları doldur. Ağlama takımı tut. Hiçbir yere kaçamayacaksın. Bütün bu sorumlulukların hesabını, aynı Sarkozy gibi bağımsız Türk yargısı önünde de vereceksin.” şeklinde konuştu.

"MERTSEN EŞİT KOŞULLARDA SEÇİME GİR"

Çankaya Köşkü’nün bir kaçış yeri olmadığını ifade eden Haluk Koç, “Mertsen eşit koşullarda seçime gir.” diyerek, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçimlerinde istifa etmesi gerektiğini savundu. Başbakan'ın devletin tüm imkanlarını elinde bulundurduğuna dikkat çeken Koç, Başbakan'ın örtülü ödenek harcamalarının soruşturulamadığını belirtti.

"NE BEREKETLİ BİR YÜZÜKMÜŞ"

Erdoğan’ın, İstanbul belediye başkanı adaylığı öncesine ait bir fotoğrafı basın mensuplarına gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, “Bütün servetim bir tek yüzük. Bununla yola çıkıyorum İstanbul’a hizmete diyen kişinin şu anda serveti hesaplanamaz durumda. Ne bereketli bir yüzükmüş bu.” diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın hem ezdiğini hem can yaktığını, diğer yandan da mağdur edebiyatı yaptığını söyleyen Koç, AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik ile İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Kürt devleti konusunda benzer şeyler söylediğine dikkat çekerek, “İsrail ile paralel misiniz?” diye sordu.

"SAYIN İHSANOĞLU, PARTİ KİMLİKLİ DEĞİL"

CHP’nin temel özelliklerini olmasa da toplumun en geniş zemininde bir uzlaşma sağlayarak alternatif bir çatı adayı üretmeye gayret ettiklerini kaydeden CHP Sözcüsü Koç, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun parti kimlikli olmadığı vurgusunu yaptı. İhsanoğlu’nun, hiçbir parti kimliği ile anılacak bir kişi olmadığının altını çizen Koç, parti içinde çatı adayına muhalif olanlara seslenerek, ortak sorumluluğa omuz vermelerini istedi.

CİHAN

Yorumlar