CHP'li Kaytan: Emek hakkını arayanlar baskı altına alınmaya çalışılıyor

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, bütün dünyada bayram havasında geçen 1 Mayıs kutlamalarının Türkiye’de uzun yıllardır bazı provakatif olaylar bahane edilerek, yapay gerilimler yaratılarak yasaklanmak istendiğini söyledi. CHP Yozgat...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Kaytan: Emek hakkını arayanlar baskı altına alınmaya çalışılıyor

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, bütün dünyada bayram havasında geçen 1 Mayıs kutlamalarının Türkiye’de uzun yıllardır bazı provakatif olaylar bahane edilerek, yapay gerilimler yaratılarak yasaklanmak istendiğini söyledi.

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısı ile yaptığı açıklamada işçilerin bayramını kutladı. Başkan Kaytan, "Ülkemizde hiçbir şey iyiye gitmediği gibi izlenen yanlış politikalarla insanlar birbirlerine düşman edilmektedir. Yaşanan süreçte kamplaşma, çatışma ortamına sürüklenmelerle önümüzü göremediğimiz karanlık bir süreçte işçi bayramını kutlamaya çalışıyoruz." dedi. Bu sürecin işçiler, emekçiler, memurlar ile şehir, kasaba ve köylerde yaşayan yoksul halk açısından önemli olduğunu ifade eden Kaytan, "Bütün dünyada bayram havasında geçen 1 Mayıs, ne yazık ki ülkemizde uzun yıllardır bazı provakatif olaylar bahane edilmiş, yapay gerilimler yaratılarak kutlamalar yasaklanmış. Yapılabilen kutlamalara da gölge düşürülmüş engellenmiş ve katılım zayıflatılmıştır. Asıl hedeflenilen, emek, demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin engellenmesi, bunun içinde örgütlülüğün zayıflatılmak istenmesidir. Son 1 Mayıs’tan bugüne geçen zamana baktığımızda Emek lehine hiçbir gelişme olmadığını, aksine hakkını arayan, işçinin, emeğin payına, şiddet, polis copu, gaz, düştüğüne şahit olduk." diye konuştu.

AK Parti iktidarını işçinin ve emeğin karşısında olduğunu ve yaptığı yasal düzenlemelerle işçi ve emeğin hak kaybına uğradığını söyleyen Başkan Kaytan, şöyle devam etti: "İşçi ve emekçilerin hatırlandığı bu özel günde umudumuz emeğin değer bulması, taşeronlaşmayı teşvik eden politikalardan vazgeçilmesi, asgari ücretin yoksulluk sınırında tutulmaması, iş kazaları sebebiyle ölümlerin yaşanmaması, istihdamda kadın emeğinin artması, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin arttırılması, kayıt dışı çalışmanın son bulması, sendikal hakların muhafaza edilip dayanışmanın sonsuz olmasıdır. Onurlu ve güvenceli bir yaşam için 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlu olsun.''

CHP İl Başkanı Kaytan, Yozgat halkının da Regaip Kandilini de kutlayarak, "Dostluk, kardeşlik, dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberlik duygularımızın daha da öne çıktığı, manevi dünyamızda önemli bir yeri bulunan Regaip Kandilini kutluyorum. Her türlü istismar ve sömürüden uzak, insanca ve hakça bir hayat ile gönül dünyamızın daha da huzur bulacağı Regaip Kandili'nin ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa esenlikler, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.'' dedi.

CİHAN

Yorumlar