CHP'li Kaytan: Çanakkale ruhu gelecek nesillere taşınmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, "Bağımsızlık ve özgürlüğümüzü sonsuza kadar sürdürmek için Çanakkale ruhunu gelecek nesillere taşımalıyız.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Kaytan: Çanakkale ruhu gelecek nesillere taşınmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, "Bağımsızlık ve özgürlüğümüzü sonsuza kadar sürdürmek için Çanakkale ruhunu gelecek nesillere taşımalıyız." dedi.

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Kaytan, 18 Mart'ın dil, din, ırk, inanç farkı gözetmeksizin canı ve kanı pahasına topraklarını savunan aziz şehitlerin, gazilerin saygıyla, sevgiyle, şükranla, minnetle ve rahmetle anıldığı bir gün olduğunu söyledi.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını veren şehitlerimizin ve gazilerimizin sağladığı bağımsız ve özgür yaşamın değerinin bilinmesi gerektiğinin altını çizen Kaytan, "Bağımsızlık ve özgürlüğümüzü sonsuza kadar sürdürmek için Çanakkale ruhunu gelecek nesillere taşımalıyız." dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Çanakkale direnişi ve sonunda elde edilen zaferlerle Türk milletinin kahramanlığının tarihe altın harflerle yazıldığını belirten Kaytan, "Çanakkale, bir milletin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı günlerde, bağımsızlık ve özgürlük için başkaldırının, emperyalistlere meydan okumanın ifadesidir. Bütün olanaksızlıklara rağmen, kanının son damlasına kadar vatanı savunan Türk Milleti, emperyalistlere 'Çanakkale geçilmez' gerçeğini kabul ettirmiş, masa başında yapılan hesapları altüst ederek, mazlumun, zalime direnişinin de sembolü olmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal’i, Çanakkale’deki kahraman silah arkadaşlarını, vatanın ve milletinin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, canı, kanı pahasına vatanını savunan gazilerimizi, cephelere sırtında cephane taşıyan cefakar analarımızı, bacılarımızı, rahmetle, minnetle ve şükranla, anıyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar