CHP’li Kaytan: Attıkları temeli unutup, çivi çakmadılar

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılımı ile 24 Haziran 2104 tarihinde düzenlenen törenle temeli atılan İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi binası inşaatında, temele konulan harç sonrasında inşaatla ilgili herhangi...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Kaytan: Attıkları temeli unutup, çivi çakmadılar

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılımı ile 24 Haziran 2104 tarihinde düzenlenen törenle temeli atılan İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi binası inşaatında, temele konulan harç sonrasında inşaatla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığını ileri sürdü.

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, yaptığı açıklamada, Yozgat'a yeni bir İmam Hatip Lisesi ve ortaokulunun yapılacağını milletvekili seçimleri öncesinde dillendiren iktidar partisinin, yerel seçimler öncesinde hafriyat çalışması yaptırdığını hatırlatarak, ''Cumhurbaşkanlığı seçimleri arifesinde bir kez daha gündeme getirilen İmam Hatip Lisesi binası inşaatıyla ilgili Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ'ın da katılımı ile 24 Haziran 2014 tarihinde tören yapılıp, temel atıldı. Aradan geçen süre içerisinde attıkları temeli unutup, çivi bile çakmadılar. Siyaset yapıyorlar, halkı kandırıyorlar.'' dedi.

Kaytan, Yozgat Belediyesi tarafından 2011 yılında Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptırılıp, hizmete sunulan spor tesisleri yıktırılıp, yerine yapılmak istenilen İmam Hatip Lisesi binasının siyasete alet edilmeye çalışıldığını ifade etti. Kaytan, iktidar partisi mensuplarının dini konuları istismar ederek, halkın dini hassasiyetleriyle oynadıklarını, devlet kesesinden törenler düzenleyip, siyaset yaptıklarını savundu. Kaytan, şöyle konuştu:

''Devletin tüm imkanları seçimler öncesinde kullanılıp, halkın karşısına çıkıyorlar. Seçim arifesinde bile olsa iktidarın hizmet yapma arzusunu Yozgat adına anlayışla karşılamaktayız ama ortada hizmet yerine unutulan, istismar edilen sadece bir temel olunca bunu da görmezden gelmemiz mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yozgatlı bir ismin Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun isminin açıklanması üzerine iktidar partisi apar, topar bir önceki seçim arifesinde gündeme taşıdıkları İmam Hatip binası konusunu akıllarına getirip, aceleyle temel attılar. Aslında amaç temel atıp, Yozgat'a hizmet getirmekten ziyade cumhurbaşkanı adayı hemşehrimiz Ekmeleddin İhsanoğlu'nun önünü kesmek olduğunu, Adalet Bakanı'nın burada yaptığı konuşmadan da anlamaktayız.''

DEVLET KESESİNDEN SİYASET

Muhalefet partilerinin, kendi ceplerinden yaptıkları harcamalarla seslerini duyurmaya çalıştığı gibi, Başbakan dışındaki diğer iki adayın da cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kendi imkanları ile çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Kaytan, iktidar partisinin cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de devlet kesesinden siyaset yaptığını kaydetti.

Kaytan, ''Yozgat Valiliği, Belediye ile birlikte ‘Gönül sofrasında sizlerle‘ sloganıyla bu yıl Ramazan ayında da düzenlediği 'Bozok Bereket Kervanı’ iftar programları da iktidar partisinin siyaset arenası haline dönüşmüştür. Devlet kasasından yapılan harcamayla kurulan iftar sofralarına zorunlu olarak devlet kurumlarının yöneticileri ve memurları çağrılırken, iktidar partisi mensupları da baş köşede yer almaktadır. Buraya kadar 'olabilir' diyebiliriz ama Adalet Bakanı bu iftar programlarına katılıp, 'Teşekkür' konuşması adı altında siyaset yaparsa bunu kabul etmek mümkün değildir.'' ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar